FED Yetkilisi Kripto Paralarla İlgili Yeni Açıklama Yaptı!

2 years ago 95

Bitcoin (BTC) yazı hazırlandığı sırada yeniden 22.000 doları aştı. ABD borsaları ise pozitife döndü. Kripto paralarda hareketlilik devam ediyor. Dün akşam ABD ilk kripto para raporunu yayınladı ve bunun detaylarını sizinle paylaştık. Birkaç saat önce ise bir FED yetkilisi kripto paralarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Peki yatırımcıları neler bekliyor?

Kripto Para Açıklaması

ABD Federal Rezervinin başkan yardımcısı Lael Brainard, işler halen kontrol altındayken regülasyonlar konusunda harekete geçilmesi çağrısında bulunuyor. Brainard, 8 Temmuz'da Bank of England Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar kripto, geniş sistemik risk oluşturacak şekilde çekirdek finansal sistemle yeterince bağlantılı hale gelmedi” dedi.

Ancak diyerek şunları ekledi;

“Kripto ekosistemi, daha geniş finansal sistemin istikrarı için risk oluşturabilecek kadar büyük veya birbirine bağlı hale gelmeden önce, kripto finansal sisteminin sağlam bir şekilde düzenlenmesi için temellerin şimdi oluşturulması önemlidir.”

ABD Kripto Düzenlemesi

Brainard, özellikle stablecoinlerin ve bankaların kripto faaliyetlerine artan katılımını, "çekirdek finansal sisteme artan yayılma riskleri" olarak tanımlıyor. Politika önerilerine gelince, Brainard nispeten belirsizdi. Bunun yerine, geleneksel finansal hizmetlerin maliyetlerinin çoğunun değerli olduğunu belirtti.

“Bir hizmet daha ucuz veya daha verimli göründüğünde, bu avantajın gerçek inovasyondan mı yoksa mevzuata uyumsuzluktan mı kaynaklandığını anlamak önemlidir”.

Brainard'ın yorumları, kripto endüstrisinde aylarca süren şok ve korkunun ardından geldi. Kripto para piyasalarında yaşanan ayı sezonu bir dizi kripto projesinin çökmesine yol açtı. İlk büyük düşüş, dolara sabitliğini kaybeden TerraUSD’de oldu. Kripto endüstrisindeki yaygın sorunlar, birçok politika yapıcının daha fazla sistemik bulaşma belirtisine karşı keskin bir şekilde tetikte olmasına neden oldu.

Terra sonrasında 3AC, Voyager, Celsius ve daha çok sayıda kripto para şirketi, fonu ve borsa iflasın eşiğine geldi. Dün yayınlanan rapor ABD’nin teknolojideki hakimiyetinin devamı için kripto paraların inovasyon açısından belli oranda desteklenmesi gerektiğini söylüyor. Ancak ABD’li yetkililere göre kripto paralardaki çürük tahtalar, teknoloji üreten ve gelecekte fayda sağlayacak projelerden çok daha fazla.

Read Entire Article