Fenerbahçe Token’da İkinci Yakım Gerçekleşti: Resmi Açıklama, Rakamları Ortaya Koydu

2 years ago 87

Fenerbahçe Token resmi Twitter hesabının yaptığı duyuruda, FB Token’da ikinci yakım işlemi gerçekleştirildi. Buna göre 477.500 adet FB Token, ölü bir cüzdana gönderilerek dolaşımdan kaldırıldı.

FB Token Yakımı

Fenerbahçe Token resmi Twitter hesabı, dakikalar önce yaptığı açıklamada ikinci yakımın tamamlandığını aktardı. 5 Ağustos 2021’de açıklandığı üzere Türkiye’nin en büyük futbol kulüplerinden Fenerbahçe, kendi token’ı ile kripto para ekosistemine dahil olmuştu. Maksimum arzı 190.700.000 adet olarak açıklanan FB Token’da ikinci yakım gerçekleşti.

Fenerbahçe Token’da ilk yakım ise 15 Ekim’de yapılmış ve 170.000 adet varlık imha edilmişti. FB Token’ın güncel fiyatı olan 2.39 dolardan hesaplama yapacak olursak 1 milyon doları aşkın değeri bulunan FB Token yakıldı. Türk Lirası cinsinden ise 15 milyon TL değerindeki Fenerbahçe Token, dolaşımdan kalıcı olarak kaldırıldı. Fan Token’lar mevcut dönemde olmasa da 2021’nin ortalarında önemli ilgi görmüştü. Özellikle Chiliz ekosistemi, bu alanda önemli anlaşmalara imza attı. Öte yandan Binance, fan token platformu ile bu alana ilgisi olduğunu açıkça gösterdi.

Fan Token’lar

Taraftarları stadyumlardan ayıran pandemi nedeniyle, fan deneyimini artırmaya yönelik geliştirilen taraftar token‘lar, büyük oyuncuların da alana dahil olması ile ön plana çıktı. Türkiye’de ise ilk taraftar token çalışmasını Galatasaray gerçekleştirdi. Ardından birçok takım, alana dahil olurken Fenerbahçe, Başkan Ali Koç’un daha önce defalarca sinyallerini verdiği projesini açıkladı. Paribu iş birliği kapsamında açıklanan taraftar token, yaklaşık 6 ay önce 11 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Read Entire Article