Fidelity Investments’dan Bitcoin Hamlesi: Emeklilik Fonları ile BTC Yatırımı!

2 years ago 128

Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD merkezli çok uluslu finansal hizmetler şirketi Fidelity Investments, müşterilerinin emeklilik fonlarının bir kısmı ile lider kripto para birimi Bitcoin’e (BTC) yatırım yapmalarına izin verecek. Raporlara göre Fidelity Investments bu yeni hizmeti, 2022 yılının yaz aylarında başlatacak.

Fidelity Investments, Emeklilik Fonları Aracılığıyla Bitcoin Yatırımına İzin Verecek

Kripto ekosistemine giriş yapan ilk finans kurumlarından biri olan ve 4,2 trilyon dolarlık varlığı yöneten ABD merkezli dev finansal hizmetler şirketi Fidelity Investments, gün içerisinde yaptığı açıklamada, işverenlerin izin verdiği sürece yatırımcıların emeklilik tasarruflarına (401(k) hesaplarına) bir Bitcoin hesabı eklemeye izin vermeyi planladığını kamuoyuna duyurdu. Raporlara göre Fidelity Investments, yatırımcıların emeklilik fonlarının bir kısmı ile Bitcoin yatırım yapabilmelerine izin verecek bu yeni hizmeti 2022 yılının yaz aylarında başlatacak. Ayrıca Fidelity Investments, bu oran değişiklik gösterebilecek olsa da yatırımcıların emeklilik fonlarının ortalama olarak %20’sini BTC’ye ayırmasına izin verecek.

Bitcoin (BTC), Yeniden 40.000 Dolar Fiyat Seviyelerini Aştı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı resmi olarak satın alması ve haberin kamuoyuna duyurulması ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Dün akşam saatlerinde yeniden 40.000 doları aşan Bitcoin, kaydettiği son yükseliş hareketlerinin ardından 40.600 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Altcoin’lerin çoğu, Bitcoin’deki bu değer artışları ile yönünü yeniden yukarı çevirdi. Ethereum (ETH), kaydettiği son değer artışları ile birlikte 3.000 dolar fiyat seviyesine ulaştı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise 1,97 trilyon doları aştı yeniden 2 trilyon dolara yaklaştı.

Read Entire Article