FinCEN Uyardı: Rusya, Yaptırımlardan Kaçınmak İçin Kriptoları Kullanmamalı!

2 years ago 114

Elde edilen son bilgilere göre ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan FinCEN, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri faaliyetleriyle ilgili yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimini kullanmayı düşünebileceğini tüm finans kuruluşlarına bildirdi. FinCEN’in mevcut yöneticisi Him Das, ihtiyatlı eylemlerin proaktif olarak bildirilmesinin ABD’nin devam eden savaşta Ukrayna’yı destekleme çabalarının bir parçası olduğunu açıkladı.

Kriptolar İle İlgili Uyarı

Pazartesi günü FinCEN, ABD’deki tüm finans şirketlerini Rusya’nın ABD ve ortakları tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınması için kripto para birimlerini potansiyel bir araç olarak kullanabileceğini ve böyle bir faaliyeti gördüklerinde bildirimde bulunmaları konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devletleri ajansı, Rus hükümetinin kapsamlı yaptırımlardan kaçınmak için kripto paraları kullanamayacağını düşünse de, ülkedeki tüm finans kurumları, Rusya’dan gelen şüpheli faaliyetleri proaktif olarak bildirmekle yükümlü hale geldi. Ajans ayrıca kurumların çoğu insanın ekonomik savaş olarak adlandırdığı faaliyetlerle ilgili Belarus varlıklarını bildirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Him Das, Rusya’nın karşılaştığı artan ekonomik baskının ortasında, ABD merkezli finans kurumlarının Rusya’nın yaptırımlarından sıyrılma olasılıkları konusunda proaktif olmasının şart olduğunu vurguladı.

Kripto Paralar, ABD ve Rusya

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı milletvekilleri, 24 Şubat’ta Başkan Joe Biden tarafından uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kripto para birimi kullanmaya çalışan Rus merkezli bankalar ve kuruluşlar hakkında yorum yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Yaptırımlarını uygulamak ve yönetmekten sorumlu büro Ulusal Hazine departmanından Yabancı Varlıklar Ofisi, ABD vatandaşlarını Rusya’nın merkez bankasına veya hükümetine yardım etmek için kripto para kullanmamaları konusunda bilgilendirdi. OFAC yaptığı duyuruda, kripto para birimi işlemlerini yapılandırılmış veya aldatıcı işlemler olarak tanımladı.

Read Entire Article