Fireblocks, Ethereum Rakibi Bu Altcoin’e 250 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

2 years ago 108

Dijital varlık saklama platformu olan Fireblocks, Terra (LUNA)’ya kurumsal DeFi erişimini etkinleştirdiğini duyuruyor. Ve bu entegrasyon için Fireblocks, 250 milyon dolarlık dev bir yatırım yapıyor.

Terra’nın DApp’leri

Fireblocks, DeFi alanındaki bu entegre için elbette ki bu alanda ikinci olan Terra’yı seçmesi makul oluyor. Duyuruya göre, Fireblocks kullanıcıları artık Terra’nın blockchaininde yerleşik tüm merkezi olmayan DApp’lere güvenli bir şekilde erişebiliyor. Ayrıca Fireblocks’un yaptığı bu yatırım lansmanı bu erişimin ilk 72 saatinde geliyor. Şirketin CEO’su Michael Shaulov, DeFi için kurumsal talebin büyüdüğünün altını çiziyor ve şunları sözlerine ekliyor:

“DeFi alanındaki iştah arttıkça, farklı blockhain ekosistemlerindeki en son ve en büyük yeniliklerin tümüne erişim isteği de zamanla artacaktır.”

Bu süreçte Terra (LUNA) ise, yerel stablecoini UST için Bitcoin (BTC) rezervi oluşturmaya devam ediyor ve hedefi olan 10 milyar dolarlık Bitcoin BTC’yi tamamlamaya çalışıyor. Ayrıca Terra, sınır ötesi bireysel işlemler için tasarlanmış olsa da bu ve benzeri kurumsal gelişmelerle benimsenmesini de artırıyor.

DeFi’ye Artan Talep

Terra’nın DeFi, ödeme platformu, oyun ve NFT’lere varan DApp’leri piyasa için bir çok çözüm sunuyor. Bununla birlikte Terra’nın ağı %400’e varan bir büyüme görerek ağda 4 milyon cüzdanın olduğu da belirtiliyor. Öte yandan DeFi pazarı, kurumsalların yatırımlarıyla artık sadece bireysel yatırımcılarla sınırlı kalmıyor.

Son zamanlarda, finans kurumlarının ve bankalar bir bir kriptoya yatırım yapmaya başlamasıyla DeFi, büyük çaplı oyuncular için daha cazibeli bir hale geliyor. Bununla birlikte SEC’in geçen yıl Uniswap hakkında bir soruşturma başlatmasıyla DeFi’nin aslında bilinirliği de arttığı görülüyor. Daha yakından bakılacak olursa bu sıkı izleme prosedürleri büyük ülkeler için özellikle DeFi alanında tartışma konusu olmasına sebebiyet veriyor.

Read Entire Article