“Fırtına” Yaklaşıyor! Bitcoin ve Altcoin’lerde Bugün Açıklanacak Bu 2 Veriye Dikkat!

1 year ago 62

Yatırımcılar, Fed'in 1 Şubat'ta 25 baz puan faiz artırımına gitmesi öncesinde ve sonrasında Bitcoin (BTC) ve altcoin'lerdeki yükselişle elde edilen kazanımların bir kısmının kaybedildiği günde ABD'den gelecek 2 kritik veriyi beklemeye başladı. Açıklanacak verilerin kripto para piyasasındaki volatiliteyi artırması bekleniyor.

Piyasalar Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı Verisini Bekliyor

Bugün TSİ 16.30'da Fed'in faiz kararını doğrudan doğruya etkileyen iki kritik veri açıklanacak; Tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı. Aralık ayında 223 bin dolarak açıklanan tarım dışı istihdam verisinin Ocak ayı için 185 bin olarak açıklanması bekleniyor. Tarım endüstrisi haricinde son ay içerisinde çalışan insanların sayısındaki değişiklikleri yansıtan bu veride yukarı yönde bir eğilim ABD dolarında pozitif bir etkiye sahiptir. Bu bakımdan tarım dışı istihdam verisinin Bitcoin ve altcoin'lere pozitif etki etmesi için beklentilere paralel ya da beklenti altında gelmesi gerekiyor.

Öte yandan yine bugün TSİ 16.30'da Ocak ayı için işsizlik oranının yüzde 3,6 olarak açıklanması bekleniyor. İşsizlik oranı, işsizlik ve aktif olarak iş araması olan toplam iş zorunluluğunun yüzdesini belirler. Bu verideki aşağı yöndeki eğilim ABD doları üzerinde pozitif bir etkiye sahiptir. Verinin beklentiye paralel gelmesi ya da beklentiyi aşması Bitcoin ve altcoin'leri pozitif yönde etkilemesi beklenebilir.

Bitcoin ve Altcoin'lerde Son Durum

451.7 milyar dolarlık piyasa değeri ile en büyük kripto para BTC, son 24 saatte kaydettiği yüzde 1,65'lik düşüşle 23 bin 430 dolardan işlem görüyor. İkinci en büyük kripto para olan Ethereum (ETH) ise aynı dönemde kaydettiği yüzde 1,71'lik düşüşle bin 641 dolardan el değiştiriyor.

Kripto veri platformu CoinMarketCap'in sağladığı verilere göre sın 24 saatte yaptıkları yükselişle ve düşüşle TerraClassicUSD (USTC) ve dYdX (DYDX) öne çıkıyor. Buna göre USTS yüzde 70'e yakın yükselişle 0,04153 dolardan alınıp satılırken, DYDX yüzde 10'un üzerinde düşüşle 3,15 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article