Fiyat Yüzde 35 Düştü! LUNA’dan Sonra Sıra Bu Altcoin’de Mi?

2 years ago 133
Fiyat Yüzde 35 Düştü! LUNA'dan Sonra Sıra Bu Altcoin'de Mi?

Kripto para ödünç verme şirketi Celsius, bazı müşterilerinin fonlarını çekememekten şikayet etmeye başlamasının ardından bugün erken saatlerde ateş altında kaldı. CoinMarketCap verilerine göre, yerel CEL tokeninin fiyatı son 24 saatte %35’den fazla düşüş yaşadı. Bugün erken saatlerde 1.03 dolara kadar düştü.

Celsius Network Ateş Altında Kaldı

Kripto para piyasası bir süredir oldukça zor zamanlar geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde LUNA ve UST‘de yaşananlardan sonra bu kez de kripto para ödünç verme şirketi Celsius‘un müşterileri fonlarını çekemedikleri yönünde şikayetler yapmaya başladı.

Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, fonlarının güvende olduğunu iddia ederek müşterilerin para çekme sorunlarıyla ilgili endişelerini gidermek için Twitter’a gitti.

Mashinsky, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla şu ifadelere yer verdi;

Tüm fonlar güvende. Her zamanki gibi iş için açık olmaya devam ediyoruz Topluluğumuza hizmet etme sorumluluğumuzun bir parçası olarak, Celsius Network, platformumuzdaki varlıkların emniyetini ve güvenliğini sağlamak için sağlam risk yönetimi çerçeveleri uygular ve bunlara uyar.

CoinTurk tarafından bildirildiği üzere, en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bugün 52 haftanın en düşük seviyesi olan 26,500 dolara kadar düştü. Piyasa çöküşüne, Terra’nın LUNA yönetişim token’ının ve UST istikrarlı parasının çöküşü neden oldu.

En büyük kripto para projelerinden birinin çöküşü, daha geniş kripto para piyasası üzerinde dalgalanma etkisi yarattı.

Ancak Mashinsky, Celsius’un aşırı yüksek volatiliyeti önemli bir kayıp yaşamadan atlattığını iddia ediyor. Şirketin müşterilerinin varlıklarını korumaya yönelik risk yönetimi çerçevelerinin tanıtımını yaptı.

Celsius, Terra’nın Kurtarma Operasyonuna Dahil Olmayacak

Öte yandan Çarşamba günü, Celsius‘un Jane Street Capital ve Jump Trading ile birlikte Terra’nın potansiyel bir kurtarma operasyonuna dahil olduğuna dair söylentiler havada uçuşmaya başladı. Ancak Mashinsky, şirketinin katılımını kesinlikle reddetti.

Geçen ay Celsius, müşterileri yerel CEL tokeninin önemli düzenleyici risklerle karşı karşıya olduğu konusunda uyarmak için “Risk Açıklamaları” mesajını güncelledi.

Celsius ayrıca, akredite olmayan ABD’li yatırımcıların Kazan platformunda ödül kazanmasını da yasakladı.

Önde gelen kripto para borç verenlerinden biri, Teksas, New Jersey ve Alabama’dan ABD Düzenleyicileri’nde şirketin menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia ettiği ciddi düzenleyici incelemeyle karşı karşıya.

Read Entire Article