Fiyatı Dibe Vurmuştu! Balinalar Bu Altcoine Geri Dönüyor!

2 years ago 99

Kripto para piyasalarında aylardır devam eden düşüş, çok sayıda altcoin üzerinde yıkıcı sonuçlara sebep oldu. Ancak Bitcoin’in yeniden 22.000 doları aşmasıyla birlikte bazı çöküş yaşayan altcoinlerden toparlanma sinyalleri gelmeye başlıyor. Peki hangi altcoine balinalar geri dönüyor? Bu kripto para için neler bekleniyor?

Hedera (HBAR)

Hedera'nın yerel tokeni HBAR uzun süredir istikrarlı düşüşüne devam ediyordu. Fakat artık bir taban fiyat belirlemiş olabilir. Haziran ayında 0,060 dolar fiyat bölgesinde (şimdilik) dibi gören altcoin temmuz ayının ilk günlerinde destek bölgesini yeniden test etti. Birkaç gündür yatay seyreden fiyat büyük bir harekete başlayabilir. HBAR, destek hattından sadece küçük bir marj olan 0,067 dolardan işlem gördü. Son birkaç gün içinde önemli bir geri dönüş için yeterli yükseliş momentumu toplamakta zorlandı, dolayısıyla yatay hareket ediyor. Bu, temmuz ayının ilk haftasında yaşanan nispeten düşük hacimden de kaynaklanıyor.

HBAR'ın Göreceli Güç Endeksi (RSI), çizgiyi korumayı başarmasına rağmen son birkaç günde önemli çıkışlar olduğunu gösteriyor. Bu sonuç, en üst adresler tarafından tutulan arzdan çıkışları yansıtır. Çıkışlar 3 Haziran'da %60,14'ten 8 Haziran'da %59,90'a düştü.

Altcoin Balinaları

Son 1 gündür ciddi balina hareketliliği dikkat çekiyor. 100.000 doların üzerindeki işlemler için balina işlem sayısı metriği, iki büyük artış kaydetti. İlki 7 Temmuz'da gerçekleşti ve üç balinayla, ikincisi 8 Temmuz'da gerçekleşti ve 11 balinayla yapıldı. Metrik bu kadar büyük bir yükselişi en son 23 Haziran'da kaydetmişti.

Bu tarz balina hareketleri genellikle büyük rallilerden önce görülür. Ancak yön hakkında şimdilik net konuşmak güç. Alımları daha iyi anlamak için fonların nereye aktığına bakmak gerekiyor. Adreslere göre arz dağılımına göz atmak iyi bir fikir olabilir. 10 milyondan fazla HBAR coin tutan adresler, son üç gün içinde varlıklarını %90,81'den %91,22'ye yükseltti. Bu balina kategorisi en yüksek birikimlere sahiptir. Fiyatı yukarıya çekebilecek cüzdanlar bunlardır.

Bir milyon ila 10 milyon coin tutan adresler aynı dönemde %5,94'ten %5,52'ye düştü.

100.000 ila bir milyon HBAR arasında bulunan adresler, varlıklarını %1.77'den %1.76'ya düşürdü. Adreslerdeki bakiyeye göre arz dağılımı, son beş günde en büyük HBAR balinalarının yaptığı birikimi teyit ediyor. Yeterince yükseliş baskısı, HBAR'ı mevcut aralığının dışına itecek, ancak şimdiye kadarki denemeler küçük kazançlarla satış yapan balinalar sebebiyle baskılanmıştı. Yatırımcıların birkaç gün HBAR hareketlerini incelemesi faydalı olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article