Fon Yöneticisi Scaramucci’den Bitcoin İtirafı: Hata Yaptım

2 years ago 91

Kripto para piyasaları toparlanmaya çalışırken, son piyasa çöküşünü yeterince öngöremeyen kimi ünlü isimden dikkat çeken açıklamalar geliyor. SkyBridge'den Anthony Scaramucci'den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

"Hata Yaptım"

CNBC'ye konuşan varlık yönetimi şirketi SkyBridge'in CEO'su Anthony Scaramucci, yanıldığını kabul ederek kısa vadede Bitcoin'e büyük bahis yapmanın hata olduğunu söyledi. Tam aksine, uzun vadede en büyük kripto parada yükseliş beklemenin doğruluğuna dikkat çeken Scaramucci, "Bitcoin'i dört yıllık bir döngü boyunca elinizde tutacak olursanız para kazanırsınız" dedi. Ona göre son faiz artırımlarıyla ağır darbe alan Bitcoin'de Fed'in politikasını yıl sonuna kadar değiştirebilecek olmasından dolayı durum hızla değişebilir.

Scaramucci, Bitcoin sayısında üssel bir artış olduğunu da belirtirken, kripto paraların geleceğin bir parçası olmayacağına inanmakta zorlandığını da ekledi.

Amazon Karşılaştırması

Bitcoin ile Amazon'u karşılaştıran Scaramucci, bazı yatırımcıların 2020'nin Mart fiyaskosu sırasında Amazon hisseleri aldıklarından bahsetti ve 1999'un Mayıs ayında Barron'un kurucusu Jeff Bezos'un bir karikatürde patlamak üzere olan bir bombada kendi yüzünü gösteren kapağını hatırlattı. Karikatürün kapağına “Amazon.Bomb” başlığı eşlik etti. Bezos'un liderliğinde Amazon, iki farklı sektörde devrim yaratmayı başardı: e-ticaret ve bulut bilişim.

Scaramucci, Bitcoin ile e-ticaret devi Amazon arasında ilk kez benzerlik olduğunu iddia etmiyor. Uzun zamandır Bitcoin'in büyüme potansiyelini vurgulamak için Amazon'un ilk günleriyle karşılaştırma yapıyor.

Scaramucci'nin SkyBridge'in yatırımcıları, şirketin 2022'de gösterdiği düşük performanstan dolayı şu anda para kaybediyor. Şirketin yatırım fonlarından biri yakın zaman önce para çekimlerini geçici olarak askıya almak zorunda kaldı.

Read Entire Article