Fon Yöneticisinden En Büyük Altcoin için Korkutan Tahmin

2 years ago 93

En büyük altcoin Ethereum, son çöküşüyle kritik seviye olarak gösterilen bin dolar seviyesinin altına düşmüş ve yatırımcılar arasında paniğe neden olmuştu. ETH'nin yeniden bin doların üzerine çıkması fiyatın dibe vurduğu düşüncesiyle yatırımcıların rahatlamasına neden oldu. Ancak bazı yatırımcılar fiyatının henüz dibe vurmadığına ve piyasaların yeni bir düşüş için hazırlanması gerektiğini iddia ediyor.

ETH ile Nasdaq Arasındaki Yüksek Korelasyon

Kripto para fonu Pangea Fund'un kurucu ortağı Daniel Cheung, Temmuz veya Ağustos'un kripto para piyasaları için en kötü aylar olabileceğini iddia etti. Fon yöneticisinin işaret ettiği gibi, kripto para piyasaları enflasyon gibi makro eğilimleri takip ettiğinden dolayı şu anda "makro ticaret" modunu açmış durumda.

Ethereum şu an için Nasdaq ile 0,8 korelasyonda işlem görüyor. Bu, en büyük altcoin ve en büyük ikinci kripto paranın Fed'in şahin tutuma bürünmesi ve beklenmedik bir şekilde yüksek faiz artırımına gitmesi göz önüne alındığında, önümüzdeki birkaç ay içinde enflasyon rakamlarının düşmesinin olası olmamasından dolayı geleneksel piyasalardaki eğilimleri "kör bir şekilde" takip ettiğini gösteriyor.

Cheung, ayrıca Ethereum'un büyük olasılıkla aşırı kaldıraçlı bir hal alacağını ve Nasdaq üzerinde likit bahise dönüşerek yani yatırımcıların piyasadaki hareketlerini neredeyse kopyalayan kripto para aracılığıyla geleneksel piyasaya maruz kalabileceklerini de sözlerine ekledi. Cheung, Nasdaq ile yüksek korelasyonu nedeniyle yükselen faizler ve yüksek enflasyon ve hatta olası bir resesyon gibi olumsuzların tamamının Ether'i doğrudan etkileyeceği görüşünde.

Pangea Fund'un kurucu ortağına göre, Nasdaq, şu anda son tüm zamanların en yüksek seviyesinin (ATH) yaklaşık yüzde 30 altında işlem görüyor. Endeks, daha belirsiz bir ortam olan 2008 yılında son ATH'nın yüzde 45 altına düşmüştü. Bu da Cheung'ın işaret ettiği gibi piyasanın aşağı yönde gideceği daha fazla yerin olduğu anlamına geliyor.

Ethereum'da Son Durum

En büyük altcoin Ethereum, son tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 76,83 altında işlem görüyor. Altcoin, yazım sırasında günlükte yüzde 7,39'luk kayıpla bin 130 dolardan alınıp satılıyor. ETH, 18 Haziran'da son 1 yılın en düşük seviyesi olan 897 dolara kadar gerilemişti.

Read Entire Article