Forta, Başarılı Bir Geçmiş Performanstan Sonra İzinsiz Çalışmaya Hazır

2 years ago 91

Yapılan açıklamalara göre Forta gerçek zamanlı algılama ağı artık TVL'de 30 milyar doların üzerinde izleme yapıyor. Büyüyen ağı, 1.600'den fazla node’a ve akıllı sözleşmeleri sürekli olarak izleyen ve erken tespit botlarını uygulayan 1000'den fazla geliştiriciden oluşan bir topluluğa sahip.

Forta’nın başarılı bir geçmiş performanstan sonra izin gerektirmeyecek şekilde çalışmaya hazır olduğu ifade ediliyor. FORT token’ın whitelist şartı kaldırıldığı için herkes için, her yerde kullanılabilir olacağı dile getiriliyor. Ayrıca kripto ekonomik teşviklerin uygulanması, Forta izinsiz ağında daha fazla hesap verebilirlik ve güvenlik sağlamak için uyarı bütünlüğü ve ağ güvenilirliği ile ilgili zorlukları ele alacak.

Forta Hakkında

Forta, blok zinciri etkinliğinin, DeFi, NFT, yönetişim, köprüler ve diğer Web3 sistemlerinin güvenliği ve operasyonel izlenmesi için gerçek zamanlı bir algılama ağı olarak tanımlanıyor.

Web3 ekonomisinin büyümesiyle birlikte güvenlik, giderek daha kritik bir faktör haline geldi. 2022'nin ilk çeyreğinde, saldırılar ve açıklardan yararlanma nedeniyle 1 milyar dolardan fazla kayıp oldu. Bu eğilimi tersine çevirmek için Forta, protokollerin ve yatırımcıların kütüphane kullanımı, denetimler, sızma testinin yanı sıra hata ödülleri, izleme ve olay müdahalesi ile kapsamlı bir güvenlik yaklaşımı benimsemelerini sağlayan gerçek zamanlı operasyonel ve güvenlik izlemeyi geliştirdi.

Yapılan açıklamalara göre Forta, birinci sınıf yatırımcılar tarafından desteklenmektedir. Eylül 2021'de Forta, diğerleri arasında Blockchain Capital, Placeholder ve Coinbase Ventures'ı da içeren a16z liderliğindeki 23 milyon dolarlık başarılı bir finansman turunu duyurdu.

2022'nin başlarından itibaren Forta Vakfı, Forta'nın yönetimini devraldı ve böylece ağın yönetiminin topluluk üyelerine geçiş aşaması başladı. O zamandan beri Forta, MakerDAO, Compound, Lido Finance, Liquity ve Flexa gibi Web3 ekosistemindeki önde gelen kuruluşlardan ve geliştiricilerden önemli bir büyüme ve benimseme gördü.

Açıklamalara göre başarılı geçmiş performansı göz önüne alındığında, FORT Token'ın piyasaya sürülmesi güvenlik seviyesini daha da artıracak. Node runner’lar için staking'i dahil ederek, performans üzerinde ekonomik garantiler sağlanacağı ifade ediliyor.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article