FS Investments Stratejisti: Bu Olursa Bitcoin’deki Düşüş Derinleşebilir!

2 years ago 98

17 bin 800 dolara kadar gerileyerek son iki ayda büyük oranda değer kaybeden Bitcoin, toparlanma belirtileri gösteriyor olsa da bir türlü yatırımcıların beklentilerine yanıt veremiyor. Lider alternatif varlık yöneticisi FS Investments'ın Baş Piyasa Stratejisti Troy Gayeski'ye göre önemli bir katalizör en büyük kripto paradaki düşüşü derinleştirebilir.

Fed'in Bilançosuna Dikkat

FS Investments Baş Piyasa Stratejisti Troy Gayeski, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para arzı büyümesinin negatif tutması halinde Bitcoin ve diğer kripto paraların daha fazla satış baskısı ile karşı karşıya kalabileceğini iddia etti. Gayeski'ye göre, Fed'in bilançosunu küçültmesi, BTC için büyük bir düşüş katalizörü olacak. Stratejist, "Asla kaybetmeye tahammül edebileceğinizden daha fazla kripto paranız olmamalı." diyerek yatırımcıları da uyarıyor.

Öte yandan Gayeski'ye göre kripto paralar, önümüzdeki dört yıl içinde potansiyel olarak beş kat değer kazanabilecek varlık sınıflarından biri olarak oldukça güçlü bir konumda.

Kripto Para Piyasalarında Son Durum

En büyük kripto para Bitcoin, Salı günü ABD hisse senetleriyle birlikte son kazanımlarını kaybettikten sonra şu anda 20 bin dolar seviyesinin biraz üzerinde el değiştiriyor. CoinMarketCap'in verilerine göre, Bitcoin, tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan bu yana yüzde 70'ten fazla düştü. En büyük altcoin Ethereum yazım sırasında bin 130 dolardan işlem görüyor. Yine CoinMarketCap'in verilerine göre ETH de tarihi zirvesi olan 4 bin 891 dolardan bu yana yüzde 75'ten fazla düştü.

10 Kasım'da 3 trilyon dolara dayanan kripto para piyasalarının toplam değeri ise yazım sırasında 901 milyar dolar seviyesinde.

Read Entire Article