FTX’in Milyarder CEO’su Bu Altcoin’e Dikkat Çekti: Yoluna Devam Edecek!

2 years ago 93

Ayı piyasası hız kesmeden devam ederken, FTX başkanı Sam Bankman-Fried büyük potansiyel gördüğü bu altcoin projesine dikkat çekti.

Solana, Hak Ettiği Değeri Görmüyor!

Solana (SOL) ekosistemi büyük bir saldırı ile karşı karşıya kaldıktan bir gün sonra, FTX CEO'su Sam Bankman-Fried, SOL'a desteklediğini açıkladı. Ünlü dergi Fortune ile yaptığı son röportajda SBF, Solana'nın şu anda yaşadığı sorunlara rağmen, hak ettiği değeri görmeyen en önemli kripto para birimi olduğunu söyledi. Yönetici, tüm aksiliklere rağmen Solana'nın teknolojik sorunlarının 2/3'ünü başarıyla çözdüğünü kaydetti. Ünlü CEO, ayrıca, SOL'un geriye kalan problemlerin üstesinden geleceğine emin olduğunu da sözlerine ekledi. Röportaj sırasında, SBF başkanı şunları söyledi:

Solana zor bir süreçten ve sınavdan geçti. SOL'un yerinde başka bir ekossitem olsaydı şimdiye iflas etmişti . Bu, ekosistemde neyin düzeltilmesi gerektiğini anlamanın önemli bir yoluydu. Bazen, kusursuz bir sistem için sınırları zorlamak gerek.

Solana tabanlı bazı sıcak cüzdanları hedef alan siber saldırıda neredeyse 8 milyon dolar çalındı. Ancak Bankman-Fried, Solana'ya karşı tarafsız bir duruş sergilemeye devam ediyor ve saldırının Solana'nın protokolünün ihlali nedeniyle değil, 'buggy' uygulaması nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini vurguladı. Buna ek olarak, SBF, Solana'nın muazzam bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Yöneticiye göre, SOL bu zor zamanlarda yoluna emin adımlarla devam etti  ve yakın gelecekte de aynısını yapmaya devam edecek.

Solana'dan Açıklama Geldi

Salı günü geç saatlerde, SOL ekosisteminden 8 milyon doların çalındığı ve  8000'den fazla cüzdanın ele geçirildiği bildirildi. Ancak, daha önce Phantom cüzdanlarının güvenliğinin ihlal edildiği ortaya çıktı ve daha fazla araştırma, Slope'un mobil uygulamalarının güvenliğinin de ihlal edildiğini gösteriyor. Twitter'daki son güncellemede Solana şunları yazdı:

Geliştiriciler, ekosistem ekipleri ve güvenlik denetçileri tarafından yapılan araştırmadan sonra, etkilenen adreslerin bir noktada Slope mobil cüzdan uygulamalarında oluşturulduğu, aktarıldığı veya kullanıldığı ortaya çıktı.

Ekip, ayrıca, saldırının yalnızca Solana'daki bir cüzdanla ilgili olduğunu da ekledi. Solana ayrıca, Solana protokolünün ve kriptografisinin tehlikeye girdiğine dair hiçbir kanıt olmadığını duyurdu. Son olay, cüzdan operatörlerinin savunmasızlığını ve soğuk cüzdanların önemini  gösteriyor.

Read Entire Article