FTX US’ten Cesur Adım! Amerikan Oyun Mağazası İle Ortaklık Açıkladı!

2 years ago 86

GameStop Corp. ve FTX US arasında, daha fazla GameStop müşterisinin FTX'in dijital varlıklara yönelik topluluğuna ve pazar yerlerine erişebileceği bir ortaklık duyuruldu. Açıklamada, GameStop'un FTX ile yeni e-ticaret ve çevrimiçi pazarlama girişimleri üzerinde çalışmanın yanı sıra birkaç mağazasında FTX hediye kartlarını hizmete sunmaya başlayacağı vurgulandı. Ancak ortaklığın mali koşulları şimdilik gizli tutuluyor.

Mağazalar Tekliflerle Şekillenecek

Bununla birlikte, ürün portföyünü kripto para biriminden geleneksel varlıklara çeşitlendirmek için geçen ay yüzlerce şirketi listeleyen FTX US için de bu anlaşma önemli bir adım. Bu nedenle, ortaklık FTX'in GameStop mağazalarında daha geniş bir cephede satıcı olma yolunda attığı büyük bir adım da olabilir.

Daha önce şirketin başkanı Sam Bankman-Fried ve düzenleyici ekibinin Beyaz Saray politika danışmanı Charlotte Butash ile bir araya geldiği ve aynı zamanda denizaşırı genişlediği bildirilmişti. GameStop'un bu alana girişi, geçen yıl kripto para birimi ve NFT’ler konusunda yetenekli bir güvenlik analisti için yeni oluşturulmuş iş fırsatı ilanı ile gösterilmişti.

Anlaşma, GameStop'un daha önce NFT'lere yaptığı, Haziran ayında bir dijital varlık cüzdanı oluşturma ve Temmuz ayında, piyasadaki genel düşüşe rağmen bir NFT pazarının başlatılmasını içeren hareketlerle dikkkat çekiyor.

Bu, daha çok fiziksel oyunlar satmasıyla bilinen bir mağaza olan GameStop'un, Mayıs ayında bir beta sürümünde kullanıcıların çok çeşitli kripto para birimlerine ek olarak NFT'leri satın almasına, satmasına, takas etmesine ve tutmasına olanak tanıyan yeni cüzdanı bir tarayıcı eklentisi olarak yayınlamasından sonra oldu.  Cüzdan daha sonra NFT pazarlarına bağlanabilen ve bir tarayıcı uzantısı olarak da kullanılabilen tanınmış cüzdan MetaMask ile rekabet etmeye başladı.

GameStop Zarar Açıkladı

Temmuz ayında GameStop, dijital tarafa yatırım yapmak adına fazla maliyetleri ortadan kaldırmaya yönelik agresif bir strateji de açıkladı. Şirket, Mali İşler Müdürü Mike Recupero'yu görevden aldı ve o sıralarda personel azaltma yoluna gitti.

GameStop 7 Eylül'de üç aylık satışların azaldığını ve zararın kötüleştiğini bildirdi. CEO Matt Furlong yatırımcılarla yaptığı görüşmede şunları söyledi: Çeşitlendirilmiş ve teknoloji merkezli bir işletme olma yolumuz risk taşıyan ve zaman alacak bir yol. Bununla birlikte, GameStop'un 18 ay öncesine göre çok daha güçlü bir işletme olduğuna inanıyoruz.

İkinci çeyrekte şirketin toplam satışları geçen yılın aynı çeyreğindeki 1,18 milyar dolardan 30 Temmuz'da sona eren ikinci mali çeyrekte 1,14 milyar dolara geriledi. Bir yıl önceki 61,6 milyon dolarlık zararla karşılaştırıldığında, zarar 108,7 milyon dolara yükseldi.

Read Entire Article