Galaxy Digital CEO’sundan Dikkat Çeken Bitcoin (BTC) Değerlendirmesi!

2 years ago 94

Dünya devi Galaxy Digital’in CEO'su Mike Novogratz CNBC’de konuk olduğu bir programda lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin'de Kaldıracın Zararı

Novogratz CNBC’de konuk olduğu bir programda piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in, kaldıraçlı işlemlere verilen yoğunluğun artmasıyla daha düşük seviyelere gerileyebileceğini öne sürdü. Ayrıca Mike Novogratz, Bitcoin’in fiyatının 13.000 dolar seviyesine düşmesini öngörmese de daha da mevcut konumda biraz daha gerileyebileceği düşünüyor. Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’in fiyatında bir süredir devam eden dalgalanmalar ile yaşanan ciddi anlamda değer kayıplarının, merkezi kripto para şirketlerinin uygulamış olduğu aşırı kaldıraç politikası olduğunu düşünüyorum. Bu bahsettiğim yüksek kaldıraç politikasına sahip olan şirketler arasında Celsius, Three Arrows ve BlockFi gibi borsalar bulunuyor. Şimdi bu şirketlerin birçoğunun yüksek miktarlarda borçları mevcut ve iflasın eşiğinde. Bence Bitcoin’in fiyatlanmasında kaldıraçlı işlem politikasının oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim.”

Bitcoin'de Ralli İçin Gerekenler

Öte yandan Mike Novogratz, kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin’in beklenen rallisi için şunları söyledi:

"Bitcoin’in bir ralli yaşayabilmesi için öncelikle büyük şirketlerin kaldıraç politikasına oldukça dikkat etmesi gerekir. Bu kaldıraç azaltma yoluyla % 90 başarılı olacağımızı hissediyorum. Kripto para biriminde beklenen yükseliş için bir diğer sorun ise piyasaya olan güvenin yeniden kazanılması ve yeni sermayeye ihtiyacı var. İçgüdülerime göre, ya Merkez Bankası (Fed) sıkı para politikalarında gevşetme yoluna gidecek ya da kripto para biriminin aldığı hasar iyileşene kadar bir süre yatay seyir devam edecek.”

Bununla birlikte lider kripto para biriminde bir süredir devam eden yatay seyir bugün yerini küçük çaplı bir yükselişe bıraktı. Yazı kaleme alındığında Bitcoin’in fiyatı son 24 saate yaşadığı %5 oranında artışla 21.480 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Read Entire Article