Gelecek İnşa Ediliyor; OthersideMeta’nın Metaverse’de İlk Etkinliği

2 years ago 91

NFT sektöründe BAYC ismini yani koleksiyonunu bilmeyen yoktur. Gerçekten bu sektörde yaptıklarıyla ve şu an ki floor fiyatı dediğimiz taban fiyatı ile yerini korumuş, bilinen ve değerli koleksiyonlardan bir tanesidir. Yani çıktı-gitti-bitti koleksiyonlardan değildir. Gün geçtikçe kendini geliştirmeye ve yeni şeyler çıkarmaya devam ediyor. Hatırlarsanız Yuga Labs bünyesine dahil olduktan bir süre sonra yine aynı şirket üzerinden OthersideMeta isimli yeni bir koleksiyon çıkarıldı. OthersideMeta nedir diyorsanız (?) yazının sonlarında kendi tanımladıkları şekliyle okuyabilirsiniz ama kısaca bahsetmem gerekirse; oluşturulacak Metaverse (sanal evren ya da oyun) alanı için satın alabileceğimiz arazi NFT'leri. Bu arazi NFT'lerini satın alarak inşa edilen Metaverse'de arazi sahibi oluyoruz hem de BAYC NFT karakterlerimiz varsa bu evrende kontrol edebilir hale geliyoruz.

Tam da bu durumdan yola çıkarak tarihlerimiz Temmuz'un 16'sını gösterdiğinde, OthersideMeta inşa ettiği evrenin kullanımını demo olarak Voyager ismini verdiği NFT sahiplerine ve geliştiricilere açtı. Fotoğraflarda da göreceğiniz gibi değişik bir Dünya'nın inşa edildiğinin kanıtlarını kullanıma sunmuş oldu. Tabi NFT sahibi olan binlerce koleksiyoner hızlı bir şekilde cüzdanlarını bağlayarak yeni geliştirilen bu evrende hemen etkileşime girdiler.

Demo olarak Voyager ve geliştiricilere kullanıma sunulan bu evren ile birlikte Otherside Development Kit denilen bir geliştiriciyi de aktif ettiler. Böylelikle evrene dahil olan geliştiricilerin bu kiti kullanarak evreni bir nebze de olsa olarak geliştirmeler üzerine fikir yürütmek için deneyimlerimerini istediler. Böylelikle hem NFT sahipleri hem de geliştiriciler deneyimlerini geri dönüş olarak proje sahiplerine sunabilecekler. Bu demo ile birlikte NFT sahibi olarak evrende neler görmek istediklerini ve ne üzerine geliştirme yapılabileceğini söyleyebilecekler.

Her ne kadar bir BAYC NFT karakteri ve bir OthersideMeta arazi NFT'sine sahip olmasam da, sahip olanların gerçekleştirdiği zıplama rampası aktiviteleri ve girdap denen yerden evrene giriş yapmaları, dev karakterler şeklinde kodaların araziyi korumaları ve büyük BAYC NFT karakterlerin evreni ve oyuncu seslendirmeler ile yönetmesi heyecan verici. Kimileri için her ne kadar zaten oynadığımız oyunlar tanımlaması yapılsa da, bu oyunların farklı bir görsel ve kullanım ile yansıtılmaya çalışıldığı gözler önünde...

O yüzden gelecek kaçınılmaz.

Otherside, merkezdeki biyojenik bataklık'tan uzanan ve sonsuz genişliğe doğru dışa doğru kıvrılan adalarla kısmen galaksi ve kısmen takım adalardır. Toprakların üzerine inşa edildiği beş tortu vardır: Biyojenik Bataklık, Kimyasal Goo, Gökkuşağı Atmos, Kozmik Rüya ve Sonsuz Genişlik. Otherdeed'iniz çevre, tortu ve hazinelerin eşsiz bir karışımının anahtarıdır. Bazıları kaynaklarla, bazıları güçlü eserlere ev sahipliği yapar. Ve çok azında, bir Koda bulunur.

Read Entire Article