Gelecek Vadeden Coinler Hangileri?

2 years ago 95

Kripto para dünyası her geçen gün büyüyor ve yatırım yapmak isteyenler seçim yaparken kararsız kalabiliyor. Bu yüzden gelecek vadeden coinlerin hangileri olduğu ve bu konunun nasıl değerlendirileceği çoğu zaman büyük bir tartışma konusudur. Özellikle risk-ödül oranınını değerlendirmek isteyen yatırımcılar birtakım zorluklar yaşayabilir.

Eğer doğru yatırımlar yapmak istiyorsanız kendinize sormanız gereken soru şudur; ne kadar risk alabilirsiniz? Bitcoin, Ethereum veya altcoinlere yatırım yapmanın her zaman riskleri olacaktır.

Riskler ve olumsuz sonuçlar can sıkıcı olabilir. Bu yüzden yazımız size doğru yatırımlar konusunda rehberlik edecek. Yatırımlarınızı daha az riskli hale getirmek ve yeni fikirler edinmeniz için gelecek vadeden coinlere göz atalım.

Gelecek Vadeden Coinler – Özet

  • Tamadoge – Ön Satışta Olan Yüksek Potansiyelli Coin
  • Battle Infinity – Gelecek Vaat Eden Metaverse Oyun Platformu
  • Lucky Block – Bir Numaralı NFT Yarışma Platformu
  • Solana – “Ethereum katili” Olarak Bilinen Popüler Coin
  • Polygon – Ethereum için Katman 2 Blockchain Çözümü
  • Avalanche – DeFi ve Kurumsal Blockchain
  • Near Protocol – PoS Çözümleri ile Bilinen Popüler Coin
  • Fantom – Daha Ucuz Madenciliği Amaçlayan Coin
  • Binance Coin – Dünyanın En Büyük Kripto Borsasına Ait Coin
  • Decentraland – NFT ve Metaverse Öncüleri

Gelecek Vadeden Coinler İncelemesi - TOP 10

Bir altcoini düşük fiyattan alıp yüksek fiyattan satmak genellikle en avantajlı yoldur. Bu yüzden gelecek vadeden coinleri keşfederek işe koyulmalısınız. Gelecek vadeden 10 altcoin hakkındaki detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Tamadoge – Ön Satışta Olan Yüksek Potansiyelli Coin

Heyecan verici P2E(oyna-kazan) mekaniğiyle gelecek vadeden coinler listemizin ilk sırasını kesinlikle Tamadoge (TAMA) hak ediyor. Meme kripto paraların ne kadar heyecan verici olduğunu, Dogecoin ve Shiba Inu popülaritesinin tavan yaptığı 2021 yılından hatırlıyoruz.

Bazen kripto para piyasası beklenmedik etkenlerle değişkenlik gösterir ve her iyi yatırımcı bunu öngörmek ister. Hatta Shiba Inu değerinin aniden milyonlarca yükselmesi ve bir anda düşmesi buna harika bir örnektir.

Tamadoge diğer meme coinlerinin popüleritesinden faydalanırken daha iyi bir yol haritası sayesinde düşüşten kaçınmak istiyor. Bu yüzden yaratıcı kullanım senaryosuyla daha fazla kullanım durumu hedefliyor.

Evet, zaten birçok proje de bu hedeflerle yola çıkıyor fakat istenilen başarı her zaman gelmiyor. Peki Tamadoge’un amacına diğerlerinden daha yakın olmasının sebepleri ne?

  • Yakında çıkacak NFT tabanlı bir oyunun ödül tokenidir. Bu oyun, evcil hayvanları büyütüp savaştırdığınız ve bunun karşılığında Dogepoints kazandığınız harika bir konsepte sahiptir.
  • Her ayın sonunda en çok Dogepoints kazananlar Tamadoge ile ödüllendirilir. Ayrıca kazandığınız ödülleri daha sonra oyun içi öğeler satın almak için kullanabilirsiniz.
  • Shiba Inu projesi Dogecoin desteğiyle bazı yatırımcılara büyük kar getirmişti. Aynı şekilde Tamadoge da Dogecoin desteğini arkasına alarak benzer biçimde yükselmeyi hedefliyor.
  • Oyun, kullanıcılarına Metaverse desteği de sunuyor. Böylece NFT ve Metaverse dinamiklerini planına dahil ederek en güncel teknoloji ile paralellik gösteriyor.

Sonuç olarak en büyük yeniliklerden biri olan P2E mekaniği ve metaverse entegrasyonu gibi özelliklerinin yanında Dogecoin desteğini arkasına alıyor olması onu gelecek vadeden coinler arasında birinci sıraya taşıyor.

Battle Infinity – Gelecek Vaat Eden Metaverse Oyun Platformu

P2E(oyna-kazan) mekaniğinin ne kadar ilgi çekici olduğundan zaten bahsettik. Battle Infinity en iyi NFT entegrasyonuna sahip P2E oyun platformudur. Ayrıca metaverse odaklı bir projedir.

Üstelik platform birçok farklı yolla (fantezi spor ligi, NFT ticareti, kripto staking) kullanıcılarını kendi coini olan IBAT ile ödüllendiriyor. IBAT, Battle Infinity dünyasında ödeme işlemleri ve stake olarak kullandığınız coindir.

Battle Infinity metaverse’ü yaptıkları ve gelecekte planladıkları ile güçlü yatırımlara kapı açabilir. Ayrıca erken yatırımcılarına ön satış sunarak büyümeyi hızlandırıyor. Bu yüzden IBAT satın alarak geleceği öngören bir yatırım yapabilirsiniz.

Lucky Block – Bir Numaralı NFT Yarışma Platformu

2022’nin başlarında Lucky Block (LBLOCK), halka açık piyasada işlem görmeye başladı. Bunun ardından 0,0097 Amerikan dolarına ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Lucky Block NFT sahibi olarak veya LBLOCK satın alarak katılabileceğiniz bir yarışma platformu kuruyor ve diğer şirketlerden çok daha adil ve şeffaf olacağını garanti ediyor. Ayrıca Lucky Block oldukça cömert ödülleriyle bilinir.

Yarışmaların ödülleri %70 kazananlara, %10 tüm token sahiplerine, %10 hayır kurumlarına ve %10'u pazarlama ve geliştirme için Lucky Block'a olmak üzere benzersiz şekilde bölüştürülür.

Lucky Block şu an 0.007052 TL’den işlem görmektedir ve uygun fiyatı sayesinde erken dönemde yatırım fırsatı sunar.

Tüm Token Sahipleri İçin Ödüller ve Gelir Akışı Sağlar

Lucky Block, önemli bir potansiyele sahip Web 3.0 ürünlerinin en iyi örneklerinden biridir. Üstelik yeni işlem görmeye başladığı için ödül oranı henüz belli olmasa da risk -ödül potansiyeli yüksek bir coindir. Hatta QYResearch Group dünya çapında jackpot bahis pazarında yaklaşık 330 milyar dolar değere sahip olduğunu paylaştı.

Sonuç olarak DEX cüzdanınızda LBLOCK tutarak sunulan ödülleri alabilirsiniz.Ayrıca bir Binance ürünü olan Trust Wallet daha iyi bir DEX cüzdanı seçimi olacaktır çünkü Lucky Block Binance Smart Chain üzerinden oluşturulmuştur.

Solana (SOL) – “Ethereum katili” Olarak Bilinen Popüler Coin

Solana (SOL) Ethereum katili olarak görülüyor çünkü Ethereum’un en büyük problemi ölçeklenebilirlik problemine karşın saniyede 50.000'e kadar işlemle yüksek düzeyde ölçeklenebilirlik sunuyor. Katman1 blockchain’i olan Solana (SOL), buna rağmen hala birtakım sorunlar yaşıyor.

Yine de NFT ve DeFi ağlarında hızla genişleme gösteren SOL, Chicago ve New York kurumsal ticaret odaları tarafından desteklenen The Pyth ile başarısını göstermiştir.

2022’deki düşüşüne rağmen hala birçok yatırımcı uzun vadede SOL’un yükseliş göstereceğeni düşünüyor.

Polygon (MATIC) – Ethereum için Katman 2 Blockchain Çözümü

Polygon (MATIC) blockchain geliştiricilerinin gözdesidir. Aslında Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorununu çözmek amacıyla tasarlanmıştır. Plasma, Optimistic Rollups, zkRollups ve Validium gibi alt yapılara sahiptir ve Matic platformu gibi yan zincirleriyle katman-2 çözümü sunar.

Ayrıca Disney haberleriyle popülerliği artan Polygon yeterince yükselmeden sahip olunması gereken umut vadedici coinlerden biridir. Bu nedenle 2022’de Polygon yatırım yapmak son derece iyi bir fikir olabilir.

Avalanche (AVAX) – DeFi ve Kurumsal Blockchain

Avalanche (AVAX), kurumsal blockchain dağıtımlarını ve DeFi uygulamalarını başlatmaya yarayan bir platformdur. Yani ölçeklenebilir güvenli bir ağlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

AVAX’ı özel kılan şey kesinlikle eşsiz işlem hızıdır. Ethereum’da 6 dakikaya varan süre AVAX’da maksimum 3 saniye sürer. Ayrıca birçok kripto uzmanı Bitcoin veya Ethereum’dan daha fazla enerji verimliliğine sahip olduğunu söylüyor. Böylece birçok yatırımcı bu platforma yöneliyor.

Yani birçok yatırımcı, AVAX’ın son derece iyi bir yatırım olduğuna ve uzun vadede oldukça kar sağlayacağına dair hem fikirdir. Daha önce en iyi kripto paralar arasında gördüğümüz AVAX hala şansı hak ediyor.

Near Protocol (NEAR) – PoS Çözümleri ile Bilinen Popüler Coin

NEAR Protocol, uygulamaları web üzerinden kullanmanızı sağlayan merkezi olmayan bir platformdur. Ayrıca NEAR kullanımına fayda sağlayan staking işlemi veya ağ yönetimine katkı sunan kullanıcılar NEAR coin ile ödüllendirilir.

Proof-of-Stake konsensüs mekanizmasını kullanarak çalışır. Yani PoS parçalama yaparak işlem hacminin ölçeklendirmesini sağlar. Böylece daha fazla kullanıcı talebini kolayca karşılayabilir. Ayrıca NEAR tutarak diğer coinlerde olduğu gibi stake geliri elde edebilirsiniz.

Fantom (FTM) - Daha Ucuz Madenciliği Amaçlayan Coin

Fantom bir diğer Katman 1 blockchain çözümü olmasına rağmen henüz hak ettiği ilgiyi görmedi. Fantom’un temel amacı CryptoNode algoritmasını temel alarak daha ucuz madencilik yapmayı sağlamaktır. Ayrıca CryptoNode algoritması kullanıcılara üst düzey gizlilik sağlar.

Ölçeklenebilir ve ucuz işlem özelliği sayesinde yatırımcıların dikkatini çeken Fantom, kesinlikle umut vadeden coinlerden biridir.

Binance Coin (BNB) – Dünyanın En Büyük Kripto Borsasına Ait Coin

Binance en büyük kripto borsalarından biridir ve Binance Coin, Binance borsasının kendine ait tokenidir. Ayrıca Binance Smart Chain (BSC) DeFi sisteminin de bir parçasıdır.

Birçok kripto uzmanı Binance Coin’in son derece iyi bir yatırım olduğunu düşünüyor. Uzun vadede karlı sonuçlar elde edebileceğinizi düşündüğümüz coinlerden biri olmasının yanı sıra düzenli olarak Binance kullanıyorsanız da karlı bir yatırım olacaktır.

Cüzdanınızda Binance Coin tutarak Binance’in sunduğu alım satımlarda indirim gibi çeşitli avantajlarından yararlanabilirsiniz. Yani uzun vadede kazandıran, kısa vadede fırsatlar sunan Binance Coin iyi bir yatırım fikridir.

Decentraland (MANA) – NFT ve Metaverse Öncüleri

NFT ve metaverse teknolojisini temeline alan platformlardan biri Decentraland (MANA)’dır. Kısaca MANA, VR gözlüklere ihtiyaç duymadığınız 3 boyutlu sanal gerçeklik platformudur.

Decentraland, dijital arazi satın almanıza olanak tanır. Ayrıca platformda satın alma işlemlerinizi MANA ile gerçekleştirirsiniz. Platformu heyecanlı kılan başka bir yön ise NFT teknolojisi aracılığıyla kendinize özgü alanlar yaratabilirsiniz.

İşte bu yaratıcı fikirler birçok markanın, şirketin ve kişilerin Decentraland metaverse evrenine ilgisini artırdı. Bu yüzden MANA satın almak 2022’deki en iyi yatırımlardan biri olabilir.

Gelecek Vadeden Kriptoları Nasıl Sıraladık?

Gelecek vadeden kriptoları belli parametreleri göz önünde bulundurarak belirledik. Öncelikle detaylı bir kripto fiyat volatilitesi araştırması yaptık. Ayrıca analizlerimizde sharpe oranını temel aldık. Son olarak kriptoların yeni teknoloji girişimlerine uyumuna dikkat ettik.

Yine de doğru kararı vererek yatırım yapmak için birçok açıdan bu kripto paraların değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden rehberimizdeki tüm coinleri planlı ve titizlikle araştırdık.

Gelecek Vadeden Kripto Paralar Nereden Satın Alınır?

Gelecek vadeden coinlere yatırım yapmak istiyorsanız, eskiye kıyasla artık satın alma işlemleri çok daha kolay gerçekleşmektedir. MetaMask veya TrustWallet kripto cüzdanlarına sahip olarak satın almayı istediğiniz coinin sitesine cüzdanınızı bağlayarak satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dilerseniz satın almak istediğiniz coini en güvenilir borsalardan biri olan Crypto.com’da da satın alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

En iyi kripto para borsaları arasında yer alan Crypto.com oldukça kullanıcı dostudur ve kripto yatırımına yeni başlayacak kullanıcıların piyasayı tanıması ve kolayca yatırım yapmasına olanak sağlayan bir minimum yatırım tutarına sahiptir. Diğer borsalar minimum satın alma işlemi için yüksek miktarlar isterken, Crypto.com kullanarak dilerseniz yalnızca 2 dolar gibi çok düşük bir miktarda yatırım yapabilirsiniz.

Ayrıca piyasadaki en düşük komisyon ücretlerinden birine sahip olan Crypto.com, işlem başına %0,40 komisyon ücreti kesmektedir ve hatta borsanın yerel tokeni olan CRO’ya sahipseniz ödeyeceğiniz komisyon ücreti daha da azalacaktır.

Dünya çapında 50 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Crypto.com’u güvenilir yapan etmen ise yatırımcılarının hesaplarını güvende tutmaya yardımcı olmak için çok faktörlü kimlik doğrulaması (MFA) kullanmasıdır. Ayrıca çok faktörlü kimlik doğrulamasına ek olarak Crypto.com kullanıcılarının mevduatlarını çevrimdışı soğuk bir cüzdanda tutar. Bu nedenle Crypto.com borsası yapacağınız işlemler için tercih edebileceğiniz en güvenilir borsalardandır.

Sonuç

Gelecek vadeden ve yükselmesi beklenen kripto paraları listelediğimiz bu yazımızda, hangi coinlerin yüksek potansiyele sahip olduğunu, bu coinlerin özelliklerini ve diğer detayları sizlerle paylaşmak istedik. Ancak sürekli değişkenlik gösteren bu sektörde hangi kripto paraya yatırım yapmanız gerektiği konusunda öncesinden iyi bir araştırma yapmanızı şiddetle öneriyoruz.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article