Gemini, BlackRock ve Citadel’den LUNA İddialarına Yanıt Geldi! İşte Yapılan Açıklamalar

2 years ago 108
Gemini, BlackRock ve Citadel'den LUNA İddialarına Yanıt Geldi! İşte Yapılan Açıklamalar

New York merkezli kripto para borsası Gemini, BlackRock ve Citadel, Terra’nın yerel kripto para birimi LUNA‘nın büyük satışına karıştığına dair iddiaları yalanladı.

Gemini, BlackRock ve Citadel LUNA’nın Fiyat Düşüşüne Dahil Olmadığını Açıkladı

Popüler kripto para borsası Gemini, resmi Twitter hesabı aracılığıyla, şirketin yatırım şirketi devleri BlackRock ve Citadel’e 100.000 Bitcoin (yazım sırasında 2,8 milyar dolar değerinde) ödünç verdikten sonra LUNA‘nın fiyat düşüşüne neden olduğuna dair daha önceki söylentileri yalanladı.

Kripto para borsası, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Gemini’nin BlackRock ve Citadel’e 100.000 BTC kredisi verdiğini ve bunun LUNA’da bir satışla sonuçlandığı bildirilen yakın tarihli bir hikayenin farkındayız. Gemini böyle bir kredi vermedi.

Daha önceki söylentiler, BlackRock ve Citadel’in Gemini’den ortaklaşa 100.000 BTC ödünç aldığını belirtti. Her iki şirketin de 25.000 BTC’yi, Terra’nın stabilcoin olan UST ile takas ettiği iddia edildi, ancak daha sonra her iki varlığı da boşa çıkardı, bu da sözde LUNA’nın büyük satışını tetikledi ve UST’nin 1 dolarlık stablecoin‘inde düşüşe neden oldu.

Forbes raporuna göre BlackRock ve Citadel de söylentileri yalanladı. Bir Citadel kaynağı, şirketin UST dahil olmak üzere herhangi bir stabilcoin ticaretine dahil olmadığını söyledi. Ayrıca BlackRock, Citadel gibi firmanın UST ticareti yapmadığını da kaydetti.

CoinGecko’ya göre, LUNA şu anda %99’un üzerinde düşüşte ve fiyat 0.051 dolar civarında seyrediyor. Henüz dolar paritesini geri kazanmamış olan UST stablecoin, 0,57 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Bu arada, Terraform Labs‘ın kurucusu Do Kwon, kısa süre önce UST için bir kurtarma plan önerdi. Yöneticiye göre, ilerlemenin yolu “UST tekrarlamaya başlamadan önce çıkmak isteyen stablecoin arzını emmek” olacak.

Kwon ayrıca LUNA’nın para basma kapasitesinde 293 milyon dolardan 1,2 milyar dolara bir artış öneren topluluk önerisi 1164’ü desteklediğini belirtti. Terraform Lab şefi, UST yeniden inşa edilirken ekibin stabilcoin mekanizmasını teminatlandırılacak şekilde ayarlayacağını da sözlerine ekledi.

Büyük Güney Kore Borsaları LUNA’yı Uyarı Listesine Aldı

LUNA’nın fiyat düşüşünün ardından, Güney Koreli borsalar kripto para birimi hakkında uyarılar yayınladı. Upbit, LUNA’daki yüksek fiyat dalgalanmaları nedeniyle altcoin‘i bir “ihtiyati öğe” olarak kabul ederken, Bithumb, varlığı yatırımcıları korumak için bir yatırım uyarı öğesi olarak belirledi.

Bithumb, uyarının LUNA‘nın askıya alındığı anlamına gelmediğini, ancak borsanın atama uyarısı geçtikten sonra token ticaretini durdurmaya veya durdurmamaya karar verebileceğini söyledi.

 

Read Entire Article