Genç NFT Koleksiyonerini Dolandırdılar

2 years ago 98

Eee sektör yeni ve güzel kazançların elde edildiği, iyi paraların döndüğü sektör olunca böyle şeyler de olmuyor değil. NFT sektöründen bahsediyorum ve bu sektörde gerçekleşen taze bir dolandırıcılık olayından.

17 yaşındaki NFT meraklısı genç arkadaş, yine aynı şekilde NFT’ler konusunda kişileri etkilemeyi başaran Mineeervas tarafından dolandırılıyor. Dolandırılma olayını da Brezilyalı kurban Twitter üzerindeki paylaşımlarıyla anlatıyor. Olayı merak ediyorsanız hep birlikte okumaya devam edelim.

Brezilyalı kurbanın anlattıklarına göre, dolandırıcılık olayı Mineeervas ile Brezilyalı bir Telegram grubunda tanışmasıyla başladı. Mineeervas bu telegram grubunda çeşitli NFT koleksiyonlarının içinde yer aldığını söyledi. Bunu destekler nitelikte de, Azuki, CloneX, Moonbirds, Bored Ape Yacht Club, Lands withs Kodas, Invisible Friends ve Doodles gibi tüm mavi çipli NFT’lere sahip olduğunu dile getirince kendisine olan ilgi artmaya başladı.

İnsanları yavaş yavaş etkilemeye başladığını gören Mineeervas, samimi bir insan olduğunu göstermek için koleksiyonlar ve pazar ile ilgili bilgisini gruba anlatmaya başladı ve kendisine yöneltilen soruları teker teker cevaplandırdı.

Sonunda bir kurban Mineeervas’ın ağına düştü. Onunla sohbet etmeye başladılar ve arkadaş oldular. Mineeervas kendisinin bildiği ama kurbanının bilmediği sahte iddialar ile onun dikkatini kazandı. Farokh, Deeze ve Punkie gibi NFT topluluğundaki popüler insanlarla arkadaş olduğunu söyledi. Bu kişilerle yaptığı konuşmaların ekran görüntülerini paylaştı. Karşılıklı güven hissiyatı artmaya başlayınca Mineeervas hamlesini yaptı ve kurbanına 0.14 ETH’e alfa pass sattı. Bu alfa pass’ın ise Murat Pak tarafından yürütülen ve Punkie’nin de desteklediği bir proje olduğunu söyledi.

Kurban bu gerçekleşen olayın sonunda 0.8 ETH değerinde bir başka alfa pass’ı iki arkadaşına satarak dolandırdığını söyledi. Tabi iş işten ne kadar geçmiş olsa da bir süre sonra Mineeervas’ın söylediklerinin doğru olmadığının farkına vardı ve onunla olan iletişimleri kesip gruptakileri de uyardılar.

Buda sonuç olarak NFT sektöründe büyük fırsatlar olduğu kadar büyük tehlikelerinde olduğunu unutmamak düşüncesinde olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Adımlarımızı bir çok kez düşünerek atmakta yarar var.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Ben Sercan.

Read Entire Article