Glassnode’dan Dikkat Çeken Bitcoin (BTC) Açıklaması!

2 years ago 95

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) peş peşe gelen düşüşlerin ardından güne yükseliş ile başladı. Mevcut piyasa koşullarını ele alan Glassnode yeni bir rapor yayımladı. İşte detaylar!

Bitcoin'den Kaçış

Bir blockchain analiz firması olan Glassnode 4 Temmuz günü haftalık On chain raporunu yayımladı. Glassnode’un açıkladığı verilere göre, Haziran ayında Bitcoin'in %37,9 oranında bir kayıpla 11 yılın en kötü performans gösteren aylarından birini yaşıyor. Bitcoin ağındaki aktivitenin 2018 ve 2019 yılındaki ayı piyasasının en derin kısmı ile aynı seviyede olduğunu ekledi. Ayrıca firma  “piyasa turistleri” olarak nitelendirdiği kısa süreli yatırımcıların kripto para borsalarından kaçtığını öne sürdü. Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Bitcoin ağı, neredeyse tüm spekülatif varlıkların ve piyasa turistlerinden tamamen temizlendiği bir duruma yaklaşıyor. Piyasa turistleri Bitcoin'den kaçıyor. Yalnızca uzun vadeli yatırımcılar lider kripto para biriminde kalıp işlem yapmaya devam ediyor.”

Glassnode ayrıca raporunda önemli birikim seviyelerine dikkat çekerek, cüzdanında 1.000 ila 5.000 BTC'ye sahip olan balina sayısının anlamlı bir şekilde arttığını belirtti.

Aktif Adres Sayısı

Belirtilen turist tipi yatırımcıların tasfiyesini açıklayan Glassnode, aktif adreslerin Kasım 2021'den bu yana düşüş trendine girdiğini ve hem yeni hem de mevcut yatırımcıların ağ ile etkileşime oranının da belirgin bir düşüş olduğunu duyurdu.

Öte yandan adres etkinliği hakkında Glassnode raporuna göre, Kasım 2021 tarihinde günlük 1 milyondan fazla aktif adres mevcutken, geçen hafta bu sayı günlük yaklaşık 870.000'e düştü. Benzer şekilde, aynı kişi veya kuruma ait birden fazla adresin harmanlanması olan aktif varlıklarda da belirgin düşüş yaşandı. Glassnode, bu durumun ayı piyasasına özgü bir hareket olduğunu belirtti. Ayrıca analiz şirketi, kripto para piyasalarının amiral gemisi olan Bitcoin'in yatırımcıları arasında artan bir kararlılık seviyesi olduğunu ileri sürdü.

Read Entire Article