Glassnode Kritik Verileri Açıkladı: 3 Uzmandan Korkutan Bitcoin ve Altcoin Yorumu!

2 years ago 112

 Bitcoin (BTC), ayı piyasasında kan kaybetmeye devam ediyor. Daha önce fırtınayı atlatabilen birçok uzun vadeli Bitcoin yatırımcısı, ani satış baskısı nedeniyle zor durumda.

Uzun Vadeli Bitcoin Yatırımcıları, Alarm Veriyor

Bitcoin'in gerçekleşen fiyatını izleyen Glassnode tarafından hazırlanan bir rapora göre, Bitcoin şu anda 21.180 dolar olan mevcut piyasa değerinin 3.000 dolar altında. Glassnode stratejistlerine göre, mevcut ayı piyasası, önceki ayı piyasalarında olduğu gibi risk teşkil eden derin ve en karanlık bir sürece giriyor. Bitcoin, ivme kaybederken uzun vadeli yatırımcılar da alarm veriyor. Uzmanlar, mevcut ayı piyasasından en çok hangi yatırımcı gruplarının etkilendiğini belirlemeye çalışıyor. Bitcoin, son 18 ayın en düşük seviyesinde. İsviçre merkezli banka UBS, enerji maliyetlerine ve CapEx taahhütlerine maruz kalmaları nedeniyle çeşitli Bitcoin madencilerini yakından izliyor. Piyasa ayrıca, Celsius krizi nedeniyle ek bir darbe aldı. Şirket, enflasyon rakamının beklenenden daha yüksek gelmesinin ardından geçen hafta faaliyetlerini ve para çekme işlemlerini askıya aldı.

RBC Capital Markets hisse senedi stratejisti Lori Calvasina'ya göre, Bitcoin'in istikrara kavuşması zaman alabilir. Glassnode uzmanlarına göre, en koyu Bitcoin yatırımcıları olan HODLer'ların net pozisyonundaki değişiklik, mevcut durumu ortaya koyuyor. Mayıs ayının başından bu yana, uzun vadeli Bitcoin yatırımcıların elinde tutukları Bitcoin sayısı yaklaşık %64 oranında düştü. Mayıs ayının başından bu yana, Bitcoin yaklaşık %30 değer kaybetti. BTC, Salı günü %3 daha düşerek üst üste sekizinci kayıp gününü kaydetti. Bu dönemde meydana gelen ivme kaybı, BTC tarihindeki en önemli düşüş oldu. Nuveen'de kıdemli bir yatırım stratejisti olan Brian Nick, bir röportajda, Bitcoin fiyatının bu kadar düştükten sonra bile düşmeye devam edebileceğini söyledi ve şunları ekledi:

 Bitcoin, tıpkı beş para etmez bir hisse senedi gibi işlem görüyor. Hızlı bir şekilde düşmeye başladığında daha da düşmeye devam edebileceğini düşünmek için birçok neden var. İki gün içinde yüzde 20 değer kaybediyorsa, sonraki iki gün de yüzde 20 daha çakılabilir.

Risk, Devam Ediyor

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz'a göre, Fed faiz oranlarını yükseltmeyi bıraktığında Bitcoin yükselmeye başlayacak. Merkez bankasının para politikası, ekonominin yavaşlamasına neden olacak ve bu da Bitcoin'in toparlanmasını hızlandıracak. Fed'in hamleleri nedeniyle diğer risk varlıklarının da iyi performans göstermesi hala zor. Öte yandan, Ethereum gibi altcoin'ler bir önceki haftanın en yüksek seviyesinin yaklaşık %40 altına düştü.

ETH, 1.000 doların altına düşerse, Ocak 2021'den bu yana ilk kez parite üç haneli fiyatlarla işlem görmüş olacak. Kıdemli analist Rekt Capital'e göre, altcoin fiyatları daha büyük bir risk altında. Analist, piyasadaki destek eksikliğinin, yatırımcıların kripto para birimlerine olan inancını kaybetmeye başladığının bir işareti olduğunu belirtti. Zincir üstü izleme şirketi Coinglass, yalnızca 24 saat içinde işlem gören toplam para miktarını içeren piyasa tasfiyelerinin 1,2 milyar doları geçtiğini kaydetti.

Read Entire Article