Glassnode’un Analisti Yorumladı: Kripto Para Piyasaları Olumlu Yönde!

2 years ago 97

Kripto kışı 2022 yılı için oldukça çetin geçmeye devam ediyor. Bulunduğumuz ayı döngüsü içerisinde son 24 saat içerisinde yaşanan küçük çaplı yükselişler yatırımcıların yüzünü güldürdü. Kripto para piyasalarında yaşanan yükselişi ve önemli gelişmeleri ele alan Glassnode baş analisti, Bloomberg üzerinden açıklamalarda bulundu.

Piyasalarda İstikrar

Son üç gün içerisinde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) neredeyse %8 yükselirken, Ethereum (ETH) yaklaşık %20 oranında artış yaşadı. Kripto para piyasalarının lider olan iki tokenı, ayı döngüsü içerisinde yaklaşık bir aydır yeni bir dip noktası oluşturmadı.

Glassnode’un baş analisti James Check Bloomberg’e verdiği röportajında kripto para piyasaları için çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Baş analist James Check'e göre, kripto para dünyasının kaldıracının çoğu blokchain’lerde kaydedilmez ve bu nedenle incelemeden gizlenir, ancak görünen şey cesaret vericidir. Baş analist açıklamalarında ek olarak şunları söyledi:

Zorunlu satışların büyük çoğunluğunun zaten gerçekleştiğini düşünüyorum. Kripto para piyasası nispeten istikrarlı görünüyor.

Bitcoin'de Olumlu Gelişme

Bununla birlikte James Check’e göre, yapılan satışların ardından geriye kalan iki önemli potansiyel satıcı kaynağı var. Bunlardan biri kripto para biriminin fiyatıyla birlikte donanımlarının değerinin düştüğünü gören Bitcoin madencileri. Diğeri ise kripto para borsasında düşüş tekrar başlarsa, her türlü risk varlığını ayrım gözetmeden satacak olan yatırımcılar.

Kripto para piyasaları açısından diğer olumlu işaretleri ele alan analist en önemli iki gelişmeyi dinleyicilerine aktardı. Önemli gelişmelerin birincisi S&P 500’ün geçen aya göre düşük olan ayı piyasasının yaklaşık %5 oranında üzerinde kalması. İkinci önemli gelişme ise lider kripto para birimi Bitcoin ile Nasdaq 100 endeksi arasındaki 40 günlük korelasyon, Ocak ayından bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Bu iki önemli gelişmenin, kripto para piyasalarında her iki yönde de kilit adım hareketlerini belirleyebileceğini öne sürdü.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin son yaşanan yükselişin ardından 21.276 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article