Golden Cross (Altın Kesişim) ve Death Cross (Ölüm Kesişimi) Nedir?

2 years ago 83

Golden cross, uzun vadeli bir boğa piyasasının ilerlediğini gösterirken, death cross uzun vadeli bir ayı piyasasına işaret eder.

Golden cross ve death cross yatırımda kullanılıyor ve bir teknik analiz şekli olarak karşımıza çıkıyor. Golden cross boğa piyasasına, ölüm kesişimi de ayı piyasasına işaret ediyor. Bunların her ikisi de, kısa vadeli hareketli ortalamanın büyük uzun vadeli hareketli ortalamayı geçmesinden kaynaklanan uzun vadeli bir eğilimin teyidi ile belirleniyor. Her iki cross da yatırımcıların, özellikle bir yatırıma ne zaman girip çıkacaklarını bilerek, yatırım kararları vermelerine yardımcı olur.

Golden Cross (Altın Kesişim) Nedir?

Golden cross, kısa vadeli hareketli ortalama, uzun vadeli büyük hareketli ortalamayı yukarı doğru kestiğinde meydana geliyor ve analistler/yatırımcılar tarafından bir piyasada kesin bir yukarı dönüş sinyali olarak yorumlanıyor. Temel olarak ise kısa vadeli ortalama, kesişene kadar uzun vadeli ortalamadan daha hızlı yükselir.

Altın kesişim için üç aşama bulunuyor:

  • Sonunda satışlar güç kaybettiğinde sona eren bir düşüş trendi
  • Kısa hareketli ortalamanın uzun hareketli ortalamayı geçtiği ikinci bir aşama
  • Son olarak devam eden yükseliş trendi ve bunun daha yüksek seviyeleri getireceği yönünde beklentiler

Bunlara ek olarak golde cross, yatırımcıya ve neyin analiz edildiğine bağlı olarak birçok farklı zaman diliminde analiz edilebilir. Günlük trader’lar tipik olarak beş dakika veya 10 dakika gibi daha küçük zaman dilimleri kullanırken, uzun vadeli yatırımcılar beş saat veya 10 saat gibi daha uzun zaman dilimleri kullanır.

Death Cross (Ölüm Kesişimi) Nedir?

Golden cross’un tersine, benzer bir aşağı yönlü hareketli ortalama geçişi, ölüm kesişimini oluşturuyor ve bir piyasada belirleyici bir gerilemeye işaret ettiği düşünülüyor. Death cross, kısa vadeli ortalama aşağı doğru eğilim gösterdiğinde ve uzun vadeli ortalamayı geçtiğinde, yani temelde altın kesişimin tersi yönünde ilerlediğinde meydana geliyor.

Death cross, düşüş piyasasına veya varlığın düşeceğine işaret ediyor ve yatırım yapmak için iyi bir sinyal olabilir. Birçok yatırımcı, kripto para biriminin değeri düştüğünde varlık satın alıyor. Ancak bu noktada diğer verilerin de incelenmesi gerekiyor ve yatırımcılar genel olarak pek çok veriye dayanarak alım yapıyor.

Buna ek olarak bir kripto para biriminin değerinin düşmesi pek çok etkene bağlı olabilir ama genel olarak ortamla ilgilidir. Genel piyasada bir yükseliş başladığında ise death cross’ta yapılan yatırımın kar getirebileceği ifade ediliyor.

Read Entire Article