Goldman Sachs’tan Bitcoin Destekli Kredi Alan Gizemli Firma Ortaya Çıktı! Dev Borsa İşin İçinde

2 years ago 117
Goldman Sachs'tan Bitcoin Destekli Kredi Alan Gizemli Firma Ortaya Çıktı! Dev Borsa İşin İçinde

Çokuluslu bir ABD yatırım bankası olan Goldman Sachs, geçtiğimiz günlerde Wall St’de kurumsal kripto para biriminin benimsenmesi için büyük bir adım atarak ilk Bitcoin destekli kredisini sunmaya başladı.

Amerika’nın en büyük kripto borsası Coinbase‘in ise, Wall Street’in ilk Bitcoin destekli kredisini Goldman Sachs’tan alan gizemli firma olduğu ortaya çıktı.

Coinbase, Goldman Sachs’ten Bitcoin Destekli Kredi Aldı

Bloomberg Salı günü, Goldman tarafından verilen Bitcoin destekli kredinin, Coinbase tarafından kripto ve ticaret dünyası arasındaki bağları derinleştirmenin bir yolu olarak alındığını bildirdi.

Bu hareketin hemen ardından Coinbase Kurumsal Başkanı Brett Tejpaul, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Coinbase’in Goldman ile çalışması, kripto paranın itibari para ve kripto ekonomileri arasındaki köprüyü derinleştiren teminat olarak tanınmasında ilk adımdır.

Kredinin dolar karşısındaki değeri açıklanmazken, Coinbase’in yaklaşık 170 milyon dolar değerinde olan 4.487 Bitcoin‘lik toplam varlığının bir kısmı tarafından teminat altına alındı. Öte yandan kredi, 24 saat risk yönetimine sahip ancak fiyatlar çok düşerse Coinbase’in BTC teminatını tamamlamasını gerektiriyor.

Bitcoin destekli ve diğer kripto destekli krediler, kripto endüstrisinde, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) protokollerinde yaygın olsa da, kriptonun teminat olarak çok riskli ve değişken görüldüğü geleneksel finansta bir merak olarak karşımıza çıkmaya başladı.

Ancak varlık yönetimi firması Arca, 2 Mayıs tarihli bir blog yazısında, potansiyel borçluların buna benzer daha fazla seçenek aradığını ve kurumların yeni araçları eski tekniklerle kullanma konusundaki istekliliğini gösterdiğini dile getirdi.

Varlık yönetimi firması Arca, açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Goldman’ın bu tür işlemler için çok fazla talep görmesi ve daha büyük bir sıçrama yapmadan önce test etmesi çok daha muhtemel.

Öte yandan Bitcoin destekli kredi haberi sosyal Twitter’da da büyük yankı uyandırdı. Krediyle ilgili olarak, Bitcoin podcast yayıncısı Preston Pysh Çarşamba günü Twitter’dan bir paylaşım yaptı ve şöyle söyledi;

SEC‘in insanları işe almasına şaşmamalı.

Brian Armstrong Sosyal Medyada

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, merkezi olmayan sosyal medya platformları aracılığıyla ücretsiz konuşmanın etkinleştirilmesi vizyonunu ortaya koydu. 2 Mayıs’ta Milken Enstitüsü’ne, yeni sahibi Elon Musk‘ın altında Twitter’ın platformun üzerinde çalışabileceği “temelde merkezi olmayan bir protokolü benimseme” fırsatına sahip olduğunu söyledi.

Armstrong, yaptığı açıklamaların devamında şu ifadelere yer verdi;

Bence özgürlüğün her türlüsü savunmaya değer ve kripto, birçoğu ekonomik özgürlükle ilgili. İfade özgürlüğü başka bir versiyon.

Armstrong, merkezi olmayan bir sosyal medya platformunun içerik oluşturucuların kendi denetleme politikalarını oluşturmalarına izin vereceğine ve tüm içeriğe erişimin algoritmik olarak düzenlenmek yerine demokratikleştirileceğine inanıyor. Bu, belirli içerik akışlarının bir platformda boğulmasını önleyecek ve kullanıcıların istedikleri her şeyi görmelerine olanak tanıyacaktır.

Armstrong, Twitter‘ın bu fırsatı değerlendirmemesi durumunda, DeSo adını verdiği, kullanıcıların platform üzerinde kendi kimliklerine sahip olabilecekleri, merkezi olmayan sosyal medya platformlarında halihazırda çalışan ekipler olduğuna dikkat çekiyor.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, 2019 yılından bu yana Twitter’dan bağımsız olarak faaliyet gösteren Bluesky adlı merkezi olmayan bir sosyal medya platformu üzerinde çalışıyor. Bluesky, “yaratıcıların izleyicileriyle ilişkileri üzerinde kontrol sahibi olduğu ve geliştiricilerin inşa etme özgürlüğüne sahip olduğu” teknolojinin benimsenmesini sağlamayı amaçlıyor.

Read Entire Article