Goldman Sachs, Wells Fargo ve HSBC’den SEC’in Peşinde Olduğu Altcoin için “Dijital Para” Vurgusu

2 years ago 94

Ripple, kısa süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) açtığı davaya bakan mahkeme hakimlerinden Sarah Netburn'ün şirketin üst düzey yetkililerinin konuşma yaptığı bazı video kayıtlarındaki kişilerin kimliğinin doğrulanması için video barındırma platformlarına mahkeme celbi gönderilmesi talebini kabul etmesiyle küçük bir zafer kazanmış oldu. Bu hamlenin merkezinde, Ethereum'un bir menkul kıymet olmadığını belirten eski SEC'in eski yöneticilerinden William Hinman'ın 2018 konuşması yer alıyor.

Dijital Para

2020'nin Aralık ayında SEC, kripto para topluluğunu şok eden bir hamleyle Ripple'a ve üst düzey iki yöneticisine kayıt dışı menkul kıymet satışı yoluyla 1.3 milyar doların üzerinde para toplandığı iddiasıyla dava açmıştı. XRP topluluğu, o zamandan beri Ripple'ın SEC karşısındaki yasal mücadelesine şirkete destek olmaya çalışıyor.

Topluluk, Ripple'ın son yasal zaferinin ardından gündeme gelen video kayıtlarının yanı sıra, XRP'nin bir menkul kıymetten ziyade dijital para olduğunun belirtildiği birkaç kayıtın da bir şekilde davada Ripple'a yardımcı olabileceğine inanıyor. Topluluğun işaret ettiği kayıtlardan ilki DLT teknolojisi konudunda Ripple'dan bahseden ve şunları not eden bankacılık devlerinden HSBC:

DLT, uçtan uca değer transferlerini düzene sokabilir, maliyetleri, operasyonel riskleri azaltabilir ve ödeme sürelerini kısaltabilir. Örneğin, Ripple'ın XRP defteri, merkez bankası para birimlerini temsil eden token'ları kullanarak gerçek zamanlı sınır ötesi ödemeleri mümkün hale getiriyor.

İşaret edilen ikinci kayıt ise ABD merkezli kripto para borsası Coinbase ve Goldman Sachs'ın Yatırım Bankacılığı Bölümü tarafından hazırlanan "Dijital Varlıklara ve Blockchain'e Genel Bakış" başlıklı bir raporda, Ripple'la birlikte eşten eşe ödeme teknolojisi olan Circle ile birlikte "ödemelerde fırsat" olarak tanımlanması. Rapor, ayrıca Ripple tarafından oluşturulan çözümleri kullanan bankalar ve para transfer hizmetleri gibi kurumsal ödeme sağlayıcılarından oluşan bir ağ olan RippleNet'e dikkat çekiyor.

Öte yandan topluluğun işaret ettiği üçüncü dikkat çeken kayıt ise Wells Fargo'nun Küresel Yatırım Stratejisi Ekibi tarafından hazırlanan "Kripto Paraları Anlama" rehberinde LTC ve BCH ile birlikte XRP'den bir dijital para olarak söz edilmesi.

SEC'e Eleştiri

Ripple Genel Danışmanı Stuart Alderoty, yaptığı son değerlendirmede,  XRP'yi bir menkul kıymet olarak nitelendirdiği bir oturum sırasında Cumhuriyetçi Sherman'ın "temel dışı" sözlerine yeniden dikkat çekerek şunları yazdı:

Cumruhiyetçi Sherman'ın davranışı, yaptırım yoluyla düzenlemenin zararlı etkisini göstermiş oldu. SEC, kural koyma yoluyla düzenleyici netlik sağlamak yerine, icra davalarını dosyalayarak veya dosyalamakla tehdit ederek piyasalara zorbalık yapmaya çalışıyor. Düzenleme gibi görünen kanıtlanmamış iddialar, denetlenmeyen bir düzenleyicinin kaprislerine kapılmış tüketicilere ve piyasalara zarar veren kötü bir politikadan ibaret.

Read Entire Article