Gözler ABD Enflasyon Verilerine Çevrildi: Kripto Para Piyasasında Yüksek Volatilite!

2 years ago 123

Son haftalarda düşüş yönlü bir ivme yakalayan Bitcoin (BTC), son 24 saatlik zaman diliminde de değer kayıplarına hız kazandırdı. Bitcoin, günün ilk saatlerinde 40.000 doların altına gerilemesinin ardından kaydettiği son fiyat hareketlerine ile birlikte 40.200 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Altcoin’lerin çoğu, Bitcoin’deki değer kaybı ile yönünü yeniden aşağı çevirdi. Ethereum (ETH), kaydettiği son düşüş hareketlerinin ardından 3.000 dolar fiyat seviyelerine geriledi. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise CoinGecko verilerine göre 1,95 trilyon dolara geriledi.

Kripto Para Piyasasında Yüksek Volatilite

Bitcoin, bugün Türkiye saati ile 15.30’da açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinin açıklanmasına saatler kala volatilitesi yüksek fiyat hareketleri kaydetmeye başladı. Haftaya düşüş yönlü fiyat hareketleri ile başlayan Bitcoin, günün erken saatlerinde 40.000 dolar desteğini kaybetti ve son 3 haftanın en düşük fiyat seviyelerine geriledi. Bitcoin, kaydettiği son fiyat hareketleri ile yeniden 40.000 dolar seviyelerini aşsa da son 24 saatte kaydettiği değer kayıpları, kripto para piyasasına düşüş yönlü bir ivme kazandırdı. Ethereum (ETH), son değer kayıplarının ardından 3.000 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başlarken, kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise 1,95 trilyon dolara geriledi.

Son 24 Saatte Yaklaşık 500 Milyon Dolarlık Tasfiye

Kripto para piyasasındaki volatilitenin önemli ölçüde artması ile birlikte son 24 saatlik zaman diliminde, Coinglass verilerine göre yaklaşık 500 milyon dolarlık short ve long pozisyon tasfiye oldu. Toplamda tasfiye edilen pozisyonların 162 milyon doları Bitcoin pozisyonları olurken, 102 milyon doları ise Ethereum pozisyonu oldu. Son 24 saatlik zaman diliminde, toplamda 133.000’den fazla trader’ın short ve long pozisyonu likide oldu.

Read Entire Article