Grafikler Konuşuyor! BTC, ETH, XRP, DOGE ve SOL’de Kritik Seviyeler Hangileri?

1 year ago 62

Bitcoin (BTC) ve altcoinlerde yaşanan hareketlilik sonrasında piyasadaki güncel veriler nasıl bir yol haritası çıkarıyor? Altcoinlerde kritik seviyeler hangileri?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, 29.000 dolar yakınında simetrik bir üçgen oluşturdu, bu da boğalar ve ayılar arasında bir sonraki yön hareketi hakkında belirsizliğe işaret edebilir. Yükselen 20 günlük üstel hareketli ortalama ve 58'in üzerindeki göreli güç endeksi (RSI), boğaların hafif bir avantaja sahip olduğunu gösterebilir. Fiyat destek hattından geri dönerse, alıcılar BTC/USDT paritesi üçgenin üzerine çıkarmaya çalışabilir. Bunu başarabilirlerse parite yukarı hareketin bir sonraki ayağını başlatabilir. Ayrıca uzmanlara göre üçgenden bir kopuşun model hedefi 31.280 dolar olabilir. Varsayımın aksine, destek hattının altında bir kırılma, kısa vadeli avantajı ayılar lehine çevirebilir. Parite daha sonra 25.250 dolar kırılma seviyesine düşebilir. Alıcıların var güçleriyle seviyeyi korumaları beklenebilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum fiyatı 5 Nisan'da 1.943 dolardan düştü ve ayıların psikolojik seviyeyi 2.000 dolarda güçlü bir şekilde koruduğunu gösterebilir. Ayrıca uzmanlara göre ilk destek 1.857 dolar seviyelerinde. Bu seviye yol verirse, ETH/USDT paritesi 20 günlük EMA'ya geri çekilebilir. Yatırımcılar kripto para birimindeki yukarı hareketi sağlam tutmak istiyorlarsa, boğaların savunması gereken kilit seviye dikkat etmeleri gerekebilir. Kripto para biriminin fiyatı 20 günlük EMA'dan geri dönerse, boğalar yine 2.000 dolardaki engeli aşmaya çalışabilir. Bunu yaparlarsa, parite 2.200 dolara yükselebilir. Ayrıca fiyat 20 günlük EMA'nın altına düşerse, bu durum kısa vadeli yatırımcılar kar kaydetmeye teşvik edebilir. Parite daha sonra 1.743 dolara ve daha sonra 1.680 dolara gerileyebilir.

Ripple (XRP)

Ripple son birkaç gündür %38,2 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 0,49 doların üzerinde kaldı ve bu da boğaların diplerden alım yaptığını gösterebilir. Yükselen 20 günlük EMA ve pozitif bölgedeki RSI, boğaların üstünlüğe sahip olduğunun işareti olabilir. Alıcılar daha sonra fiyatı 0,56 dolar ile 0,58 dolar arasındaki genel direnç bölgesine yükseltmeye çalışabilir. Bu bölgenin üzerinde bir kapanış, toparlanmanın bir sonraki ayağının başladığını işaret edebilir. Varsayımın tersine, eğer fiyat genel bölgenin üzerine çıkamazsa, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif kalacağını gösterebilir. Satıcılar daha sonra fiyatı 20 günlük EMA'nın altına çekmeye çalışabilir. Bu girişim başarılı olursa, parite 0,43 dolara düşebilir.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin’de yaşanan gerileme yatırımcıların rallilerde satış yaptığını gösterebilir. Son dört gündeki keskin gerileme, DOGE/USDT paritesinin bir süre daha 0,07 dolar ile 0,11 dolar aralığında işlem görmeye devam edeceğini gösterebilir. Fiyat, güçlü bir destek görevi görebilecek hareketli ortalamalara ulaştı. Token’ın fiyatı mevcut seviyeden yükselirse, parite %50 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 0,09 dolara kadar toparlanabilir. Alternatif olarak, fiyat hareketli ortalamaların altına düşerse, ayılar için hafif bir avantaj önerebilir. Parite daha sonra 0,07 dolara düşebilir.

Solana (SOL)

Solana’da fiyatın son birkaç gün içinde 20 günlük EMA'nın üzerinde olması, talebin daha yüksek seviyelerde azaldığının işareti olabilir. 20 günlük EMA yatay ve RSI orta noktanın hemen altında, SOL/USDT paritesinin bir süre düşüş trendi çizgisi ile 18,70 dolar arasında kalabileceğini gösterebilir SOL’de. 18,70 doların altında bir kırılma, ayıların zirveye çıktığının göstergesi olarak kabul edilebilir. Parite daha sonra düşüşünü 15.28 dolardaki hayati desteğe genişletebilir. Aksine fiyat mevcut seviyeden yükselir ve düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarsa, boğaların oyuna geri döndüğünü gösterebilir, parite daha sonra 27,12 dolara yükselebilir.

Read Entire Article