Grayscale Fonlarına Bu 3 Altcoini Ekleyerek Diğer 2 Altcoini Çıkardı!

2 years ago 107

Bir dijital fon grup şirketi olan Grayscale, Avalanche (AVAX) ve Polkadot (DOT)’u 480 milyon dolarlık Dijital Büyük Sermaye Fonu’na ekledi. Ayrıca şirket, ATOM’u Ethereum’un da dahil olduğu gruba eklerken SUSHİ ve SNX’i fonlarından artık çıkardığını duyurdu.

Dijital Büyük Sermaye

Grayscale, fonlarına eklediği veya çıkardığı altcoinlerle yatırımcılar tarafından sıkı bir rağbet görüyor. Şirket, Ocak ayında 25 adet altcoini yatırımlarının listesine eklemiş ve yatırımcıların bu altcoinlere yönlenmesine ön ayak olmuştu.

Grayscale’in Dijital Büyük Sermaye Fonu, 2018’de başlatılmıştı ve 480 milyon dolarlık bir varlığa sahip olduğu düşünülüyor. Şirket, piyasa değerine göre 10. ve 11. Sırada yer alan AVAX ve DOT’u da fonlarına dahil ederek daha çok yatırımcıyı çekmeyi planlıyor. AVAX ve DOT, bu fona katılarak yaklaşık %3,3’lük bir yer sahibi oluyor.

Ex-Ethereum ve DeFi

Ayrıca şirket, Ex-Ethereum Fonu’na Cosmos (ATOM)’u da ekliyor. ATOM, yaklaşık 8 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip ve piyasa değerine göre kriptolar arasında 22. Sırada yer alıyor. Hali hazırda bulunan Dijital Büyük Sermaye Fonu’na ek olarak Ex-Ethereum Fonu, geçen ay piyasaya sürülmüştü. ATOM, bu yatırımla beraber fonda %5’lik bir yer ediniyor.

Öte yandan şirket, DeFi Fonu’na hiçbir yeni altcoin eklemezken, hem SushiSwap (SUSHI) hem de Synthetix (SNX)’i piyasa değeri gerekliliklerini karşılamadığı için fonundan çıkarıyor. SUSHI’nin piyasa değeri 800 milyon dolar iken SNX’in piyasa değeri 1,4 milyar dolar civarında seyrediyor. DeFi Fonu, yaklaşık 8 milyon dolarlık bir yatırıma sahip. Bu iki altcoinin çıkarılması ile fonda UNI, Aave (AAVE), Curve (CRV), MakerDAO (MKR), Amp (AMP), Yearn Finance (YFI) ve Compound (COMP) gibi altcoinler kalıyor.

Şirket, kripto ekosistemi genişledikçe ve varlıkların değerlerinde değişiklikler oldukça listeyi güncellemeye devam edeceklerini söylüyor.

Read Entire Article