Guggenheim’ın Yöneticisi Minerd İkna Olmuş Değil: Bitcoin Daha da Sönecek!

2 years ago 85

Finans danışmanlığı şirketi Guggenheim Partners'ın küresel baş yatırım sorumlusu Scott Minerd, Bloomberg'e verdiği röportajda, en büyük kripto para Bitcoin'deki düşüşün devam edeceği tahmininde bulundu.

"Tamamen Temizlik Olmadı"

Bloomberg'e konuşan Scott Minerd, "Sanırım balon daha da sönecek ve bence burada kimin kazanan ve kimin kaybeden olduğunu çözme şansına sahip olmak için internet balonunun çöküşüne benzer bir şeye sahip olacağız. Sistemi henüz tamamen temizlediğimizi sanmıyorum." diyerek Bitcoin'deki düşüşün devam edeceğini iddia etti.

Minerd'e göre, bir trader'ın bakış açısından, yakın vadede daha yüksek fiyatlar görme fırsatından yararlanmak mantıklı. Ancak bir yatırımcı olarak kripto paraların "düzenleyici bir bakış açısıyla" baskı altında olduğunu düşünüyor. Ayrıca, yükselişi destekleyecek gerçek bir kurumsal paranın olmadığının da altını çiziyor.

Bitcoin Yeniden Yükselişe Geçti

BTC, Çarşamba günü Federal Rezervinin (Fed) 75 baz puan faiz artışına gitmeye karar vermesinin ardından sert bir ralli yaptı. En büyük kripto para, merkez bankasınının faiz kararını açıklamasından sonra yüzde 14 yükselerek 23 bin 452 dolara kadar çıktı. Son yardım rallisine de değinen Minerd, Fed'in reklamı yapılana kadar şahin olmayabileceğini belirtti. Önde gelen yatırımcı, aynı zamanda Fed Başkanı Jerome Powell'ın resesyon söylemlerine karşı çıkarak ABD'nin resesyonda olmadığını iddia etmenin gerçekten zor olduğunu belirtti.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, Minerd'a göre Bitcoin'de nihai dip noktası 8 bin dolar seviyesi. Ancak, yatırımcının geçmişte birçok yanlış fiyat öngörüsünde bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Bitcoin, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 7,52'lik yükselişle 22 bin 947 dolardan alınıp satılıyor. BTC'nin piyasa değeri 438 milyar dolardayken, toplam piyasa değeri ise 1 trilyon doların üzerinde.

Read Entire Article