Güncel Bitcoin ve ETH Zincir Üstü Verileri Yayımlandı: Yükseliş Sürecek mi?

2 years ago 119

Makroekonomik şartlardaki belirsizliğe rağmen, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası geçen hafta ivme kazandı.

Zincir Üstü Veriler, Sönük Kalıyor: Yeni Talep Yok!

Bitcoin, yine düzeltme yaşıyor ve an itibariyle 22.888 dolardan işlem görüyor. Yatırımcılar ise Bitcoin'in Ağustos ayında hangi yöne gideceğini merak ediyor. Kripto veri platformu Glassnode, mevcut yükseliş trendinin sadece bir ayı piyasası rallisi mi yoksa fiyat eğiliminin tersine mi döndüğünü ortaya koymak için bazı zincir üstü metrikleri paylaştı. Glassnode, Bitcoin'deki aktif adresler düşüş trendinde kalmaya devam ettiğinden, mevcut fiyat artışının geçici olduğunu açıkladı. Mayıs ayındaki kapitülasyon riskinin atlatılmasından sonra bu metrikte artış olmasına rağmen, daha geniş ağ aktivitesi, şu anda çok az yeni talep olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, zincir üstü işlem ücretleri, hala ayı piyasası bölgesinde olduğumuzu gösteriyor. Şu anda, ekosistemde her gün ödenen toplam ücretin miktarı yalnızca 13.4 BTC. Mevcut ayı piyasasının aksine, boğa piyasaları genellikle yüksek talebin ilk belirtileri olarak yüksek ücret oranları ile kendini gösterir. Mevcut senaryo itibariyle, Bitcoin ağ blokları, düşük ağ aktivitesi ile kısmen boş kalıyor. Glassnode raporu şu noktaya dikkat çekti

Bu durum, genel olarak, Bitcoin ağının HODLer hakimiyetinde kaldığını ve zincir üstü aktiviteye bakıldığında henüz kayda değer bir yeni talep olmadığını gösteriyor

Ethereum'da İşlem Talebi Azaldı

Ethereum, son 12 ayda Bitcoin ile aynı fiyat eğilimini takip etti. ETH ekosisteminde de toplu ağ kullanımı ve zincir üstü aktivitelerde durgunluk yaşanıyor. Son ETH rallisine rağmen, ağ aktivitesi en düşük seviyede kalıyor. Geçen yıl boyunca, Ethereum işlem talebi kademeli olarak azaldı. Glassnode raporuna göre, Ethereum gas fiyatları son zamanlarda 7 günlük ortalamada sadece 17.5 Gwei'ye düştü. Bu, boğa piyasasının başlamasından önceki Mayıs 2020'den bu yana en düşük ağ aktivitesi ve gas fiyatı.

Yatırım uzmanı Raolul Pal'a göre, Ethereum’un 1.500 dolarlık psikolojik seviyenin üzerinde güçlü kalması ve daha da yükselmesi bekleniyor. Hedge fonları şimdiden Ethereum’a yatırım yapmaya başladı. Uzmana göre, ETH’nin kısa vadede 1.800 geçmesi ve 2000 dolarlık psikolojik seviyeye ulaşması bekleniyor. 1.800 dolar seviyesinin üzerindeki ETH, büyük olasılıkla perakende ve kurumsal yatırımcıları çekecek. Birleştirme öncesinde veya sonrasında Ethereum, 2200-2300 dolar aralığına yükselecek. Daha sonra, makro faktörlere bağlı olarak, Birleştirme sonrası keskin bir düzeltme ve tekrar istikrarlı bir ralli görülebilir.

Read Entire Article