Güncel Borsa Verileri: Son 24 Saat İçerisinde Kaydedilen Toplam Likidasyon, 700 Milyon Doları Aştı!

2 years ago 134

Lider kripto para birimi Bitcoin, günün erken saatlerinde kaydetmeye başladığı değer kayıpları ile birlikte 43.000 dolar fiyat seviyelerinden 38.800 dolar fiyat seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin’deki bu değer kaybı, kripto para piyasasına da aşağı yönlü bir ivme kazandırdı. Bu bağlamda son 24 saatlik zaman diliminde, 700 milyon doların üzerinde long ve short pozisyon likide oldu.

Bitcoin’deki Volatilesi Yüksek Değer Kaybı

Son dönemlerde yüksek oranlarda değer kaybederek kısa vadede önemli ölçüde güç kaybeden Bitcoin, günün erken saatlerinde yine aşağı yönlü bir ivme kazandı. Lider kripto para birimi Bitcoin, bu aşağı yönlü ivme ile birlikte kaydettiği değer kayıplarının ardından 38.800 dolar fiyat seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin’deki bu değer kaybı, kripto para piyasasında da yüksek oranlı düşüş hareketlerini tetikledi. Bu bağlamda Ethereum da kaydettiği düşüş hareketleri ile birlikte 2.890 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Son 24 İçerisindeki Toplam Likidasyon, 700 Milyon Doların Üzerinde

Lider kripto para biriminin 43.200 dolar fiyat seviyelerine yükselmesinin hemen ardından ani bir düşüş hareketi ile birlikte saatler içerisinde 38.000 dolara gerilemesi, altcoin’lerdeki volatiliteyi de önemli ölçüde arttırdı. Bu bağlamda kaydedilen toplam likidasyon, son 24 saatlik zaman diliminde 700 milyon doları aştı.

Bitcoin’deki bu volatilite ile birlikte yüksek oranlarda long ve short pozisyon likide oldu. Coinglass verilerine göre, son 24 saatlik zaman diliminde kaydedilen toplam likidasyon, 726 milyon doları buldu. Bu toplam likidasyonda, yaklaşık 190.000 trader’ın pozisyonu likide oldu. Likidasyonlardan en büyük payı, 293 milyon dolar ile Bitcoin pozisyonları aldı. En büyük ölçekli likidasyon ise yaklaşık 10 milyon dolar ile Bitmex borsasında kaydedildi.

Read Entire Article