Güncel Gelişme: 0.1 Ethereum (ETH) Tutan Cüzdan Sayısı Rekora Koştu

2 years ago 102

Glassnode verilerinden elde edilen bilgilere göre 0.1 ETH üzerinde varlık bulunduran Ethereum adreslerinin sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ethereum fiyatı, bu yazının kaleme alındığı sırada 2.529 dolar seviyelerinden alım satım işlemi görüyor.

Rekor Geldi

Glassnode’dan gelen veriler, 0.1 ETH’nin üzerinde varlık bulunduran adreslerin ATH seviyesine ulaştığını gösterirken ağ için iyi bir işaret sinyali belirdi. Bu tür adreslerin toplam sayısı şu anda yaklaşık olarak 6.82 milyonu buluyor. Ethereum, büyük ölçüde DeFi ve NFT‘lerin büyümesi nedeniyle son birkaç yılda popülarite ve kullanım açısından patlama yaşadı.

2021’de bu adreslerde büyük bir sıçrama görülcü ve sayı 3.5 milyondan 6 milyona kadar tırmandı. Bunun yanı sıra Ethereum hash oranı birkaç gün öncesinde 1.1 PH/s’ye dokunarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum ise ağın bir hisse kanıtı konsensüsüne geçişine doğru ilerlemesinin akabinde gerçekleşti.

Öte yandan son iki yıl Ethereum için yüzde yüz olumlu geçmedi. Gas ücretleri, yüzlerce dolar değerinde işlem yapmayı göze alamayan birçok kullanıcı için önemli bir sorun haline geldi. Ethereum’daki ortalam işlem ücretinin son iki hafta içinde %50’den fazla düşmesi konusunda biraz daha umut var. Layer 2 ölçeklendirme çözümlerini ele alan projeler Loopring, Optimism ve Arbitrum One bu anlamda öne çıktı.

2022 Yılına Bakış

Ethereum, ölçeklenebilirlik ve işlem ücreti sorunlarını ele alırken PoS mekanizması ile enflasyonist bir yapıya bürünüyor. Geliştiriciler bu sürece birebir tanık olurken 2022 yılı ETH adına oldukça önemli bir süreç olacaktır. Kripto para piyasasının geri kalanı gibi ETH de son piyasa gerilemesinden büyük darbe aldı.

Ancak Pantera CIO’suna göre Ethereum’un geleceği oldukça parlak. Solana ve Fantom gibi diğer ağlar da kullanıcılara geçiş yapma konusunda daha fazla teşvik sağlayarak kendilerini geliştiriyor. JPMorgan Chase ise NFT’leri ele alarak Ethereum’un pazar payında büyük kayıplara uğradığını ortaya koydu.

Read Entire Article