Güncel On-Chain Metrikleri: Bitcoin Balinaları, Yeniden Birikim Aşamasına mı Geçti?

2 years ago 92

Birçok kripto analitik firmasından elde edilen verilere göre portföyünde yüksek miktarlarda kripto varlık bulunduran ve kripto ekosisteminde "balina" olarak tabir edilen çok sayıda adres, son dönemlerde kripto piyasasındaki düşüş ile birlikte yeniden birikim aşamasına geçti. Portföyünde 130.000'den fazla Bitcoin tutan bir adres, BitInfoCharts verilerine göre 30 Haziran'dan bu yana birikimine 1.480 BTC daha ekledi.

130.000'den Fazla BTC Tutan Adres, 1.480 Bitcoin Daha Satın Aldı

Kripto para piyasası, son aylarda oldukça güçlü bir düşüş ivmesi yakaladı. Bitcoin (BTC), bu süreçte 20.000 doların altına geriledi ve çok sayıda kripto para birimi oldukça yüksek oranlarda değer kaybetti. Öte yandan kripto para piyasasındaki bu düşüş ile birlikte kripto analitik firmaları, Bitcoin balinalarının yeniden birikim aşamasına geçmiş olabileceğini ifade etti. BitInfoCharts verilerine göre portföyünde 130.000'den fazla Bitcoin tutan bir adres, birikimine 1.480 adet BTC daha ekledi ve portföyünü 132.883 BTC'ye yükselti.

Ayrıca kripto analiz firması Santiment te en az 10 BTC tutan adreslerin sayısının son dönemlerde önemli bir yükseliş kaydettiğini ve Şubat 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi. Ek olarak Santiment, portföyünde 10 ile 100 adet arası Bitcoin tutan adreslerin, son 5 hafta içerisinde birikimlerine ortalama 52.000 BTC daha eklediğini de belirtti.

Kripto Para Piyasası Yükselişte

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), dün öğlen saatlerinde 18.900 dolar seviyelerine kadar gerilemesinin ardından kaydettiği değer artışları ile birlikte 20.000 doları aştı. Kripto para piyasası, güne yükseliş ile başladı ve çoğu kripto para birimi yönünü yeniden yukarı çevirdi. Ethereum (ETH), kaydettiği son değer artışlarının ardından 1.100 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise 932 milyar dolara ulaştı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article