Güncel Yorum: Kripto Paralar Neden Düşüyor? Bitcoin Yükselişi Bitti Mi?

1 year ago 53

Kral kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 23.370 dolardan alıcı buluyor ve bugünün ilk saatlerinden bu yana düşüyor. Altcoinler bu geri çekilmeden fazlasıyla etkilendi. Kripto paraların çoğu son 24 saatte tek haneli kayıplar yaşadı. Peki mevcut düşüş artık Bitcoin yükselişinin bittiği anlamına mı geliyor?

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

3 Şubat Cuma gününün ilk dakikalarında birçok dev Amerikan şirketi kazanç raporlarını açıkladı. Nasdaq da işlem görenlerin kabaca %30’undan bahsediyoruz. Ve gelen kazanç raporları genel olarak beklenti altında kaldı. Yüz milyarlarca dolarlık şirketlerin son çeyrekte yaşadığı kayıplar ABD ekonomisinin yaşadığı soğumayı da gösteriyor. Ve artık Fed’in aşırı sıkılaşma risklerini daha fazla göz önünde bulundurması gerekecek. Öte yandan faizlerin %5,1 tavanına neredeyse geldiği bir ortamdayız. Yani bir sonraki aşamanın faizlerde yatay seyir ve devamında faiz indirimlerinin olacağını biliyoruz.

Bugün yaşanan düşüş yatırımcıları bir kaosa sürüklemedi. Kripto paraların kümülatif değeri halen 1 trilyon 70 milyar doların üzerindedir. Bitcoin hakimiyeti ise %42’nin bir miktar üzerine çıktı. Eğer ilerleyen saatlerde Tarım dışı istihdam verisi beklenti dahilinde gelirse son düzeltmenin ardından kripto paralar yeniden yükseliş için iyi bir fırsat yakalamış olacak.

Bitcoin Yükselişi Bitti Mi?

Ocak ayındaki büyük Bitcoin rallisi, on-chain analistlere ayıların kaçtığına ve yeni bir boğa piyasası döngüsüne girdiğimize dair yeni bir umut verdi. Capriole Fund kurucusu Charles Edwards 3 Şubat'ta neden yeni bir boğa piyasasının başladığını düşündüğünü açıkladı.

“Muhtemelen volatilite çemberinin içinde yeni bir döngüsel Bitcoin boğa piyasasının başlangıcındayız”.

Bu düşünceyi desteklemek için kullanılan grafik, kârda olan adresleri inceliyor. Grafiğe göre ayrıca, metrik %50'den %70'e sıçrayarak yeni bir dönüm noktasını gösteriyor. Kârda olan BTC adresleri için önceki dönüm noktaları ayı piyasasından boğa piyasasına geçişle aynı zamana denk gelmişti. Ayrıca, bu dönemleri yüksek volatilite dönemleri de takip etmiştir.

“Ocak ayındaki %40'lık ralli, bir ayı piyasasından 2024'teki yarılanma sonrasında zirveye ulaşacak yeni bir boğa piyasasının ilk aşamalarına geçiş yaptığımıza dair iyi ihtimaller veriyor."

Scott Melker isimli diğer bir popüler analist ise 25.212 dolar seviyesinin Bitcoin için önemine dikkat çekiyor. Eğer bu bölge kalıcı olarak kırılırsa analiste göre yeni ATH yolculuğuna çıkıldığının erken bir sinyalini alacağız. Öte yandan RSI ve daha birçok gösterge aşırı alıma işaret ettiği için bugün yaşadığımıza benzer kısa süreli düzeltmeleri görmeye devam edebiliriz. Önemli olan Bitcoin’in daha yüksek dipler yaparak düzeltme hareketlerinden sonra da yukarı yönlü istikametine devam etmesidir. Örneğin önceki düzeltmede 22.800 kritik destekti bugün bu seviyenin 23.300 olması gerekiyor sonraki düzeltmede ise 24.200 bölgesi desteğe dönüşmeli. Bu şekilde fiyat yükselişi daha istikrarlı olabilir.

Read Entire Article