Günde 100 Dolarlık Pasif Gelir Kazanmanın En İyi 5 Yolu! Kripto Para Uzmanı Açıkladı!

2 years ago 139

Yıllık enflasyon Amerika’da %7,5 ile rekor seviyeye ulaştı. Ülkemizde ise bu rakamın resmi verilere göre %50 seviyelerinde olduğunu biliyoruz. Hissedilen enflasyon ise bunun çok daha üzerinde, peki kripto para yatırımcıları bu süreçte paralarını enflasyona karşı nasıl koruyacak?

Kripto Para ile Pasif Gelir

Enflasyonun %50 olduğunu bile düşünürsek yıllık bazda her 100 TL’nizin 50 liralık bölümü kaybediyorsunuz. Peki bunu aşmanın bir yolu yok mu? Banka faizleri bile bu enflasyon karşısında negatif kalıyor, aynı durum oranlar daha düşük olsa bile Amerika vatandaşları için de geçerli. FED faizleri artıracağından bahsediyor. Ancak insanlar 25, 50 veya maksimum 75 baz puan artıştan bahsediyor, FED’in negatif faizden kurtulması için 700 baz puan artış yapması gerekir. Böyle bir şeyin olacağına inanmak gülünç olacaktır.

En son videoda, bir kripto girişimcisi olan Joe Parys, kripto paralarla nasıl düzenli pasif gelir elde edilebileceğinden bahsediyor ve 5 farklı alternatif sunuyor. ABD vatandaşlarının sorunu sadece %7 enflasyon ve kripto paralarla sabit %19’u aşan kazançlar elde ederek bu problemlerini ortadan kaldırabiliyorlar. Türkiye’deki yatırımcılar ise ancak kayıplarını azaltabilir.

Gemini

Tatlı pasif gelir elde etmenin daha güvenli yollarından biri, Gemini gibi merkezi bir borsadır. Gemini, müşterilerin dijital varlıkları satın almasına, satmasına ve depolamasına olanak tanıyan bir kripto para borsasıdır. Stablecoin dahil olmak üzere kripto para biriminizden %8.05’e kadar APY alabilirsiniz.

Gemini stablecoin’i (GUSD) kripto para birimi olarak kullanıyorlar, ancak çeşitli farklı kripto para birimleri seçebilirsiniz ve ne kadar APY kazanabileceğinizi görebilirsiniz. Sadece Fantom (FTM) gibi kripto para birimleri bulundurarak APY kazanabilirsiniz, yazı hazırlandığı sırada 4.600 Fantom ile yıllık 500 dolar gibi bir rakam kazanılabiliyor. Yani 10.000 dolarınızı yılda 500 dolar doğuruyor.

Celsius

Celsius, öncelikle kripto kredisi, ödünç alma ve kazanmaya odaklanan merkezi olmayan bir finans (DeFi) platformudur. Bu platformda yılda %17 APY ile haftalık olarak kazançlarınızı alabiliyorsunuz. Eğer uzun vadeli kripto para yatırımı yapıyorsanız beklerken para kazanmanız mümkün.

Uzun vadede eğer doğru yatırımlar yaptıysanız hem kripto paranız değerlenir hem de APY kazancıyla varlıklarınızın adedini artırabilirsiniz.

Cryptocom (CRO)

Cryptocom, alım satımı, yatırımı, staking’i, cüzdanları, NFT’leri ve daha fazlasını destekleyen bir kripto para borsasıdır. Bu borsa, Cryptocom Coin‘de (CRO) önemli bir hisseye sahip olanlar için 150’den fazla farklı para birimi, makul ücretler ve indirimler sunuyor.

Stablecoin stake ile yıllık %14,5 kazanç elde edebilirsiniz. Peki ya elinizde yıllarca satmayacağınız Bitcoin’leriniz varsa? Onlar içinde yıllık %6,5 kazanç elde edersiniz. Yani 1 yılın sonunda hem elinizdeki Bitcoin miktarı artar hem de uzun vadeli yatırımınızı korumuş olursunuz.

Nexo ve Anchor Protocol (ANC)

Nexo, dijital varlıklar için dünyanın önde gelen düzenlenmiş finansal kurumlarından biridir. Aslında, Nexo size yıllık %20’ye kadar APY getirir. APY, yapılan stake işleminin 1 yıllık getirisini ifade eder. Çok geniş bir çeşitliliğe ve çok rekabetçi fiyatlara sahipler. Eğer pasif gelir için alternatif yollar arıyorsanız burada aradığınız şeyi bulabilirsiniz.

Anchor Protocol (ANC), Terra blockchain’inde bir ödünç verme ve ödünç alma protokolüdür. ANC, protokolün, kullanıcıların dijital varlıklarını aşırı teminatlı bir modelle yönetişime katılmalarına, ödünç vermelerine, ödünç almalarına ve faiz kazanmalarına olanak tanıyan yerel yardımcı program ve yönetim tokenidir. Bu protokol ile ABD Terra doları üzerinden %19,48 kazanabilirsiniz. Ayrıca kullanımı kolaydır ve en kolay yollardan biri Terra köprüsüne bağlanmaktır.

Elbette bu platformlar hacklenebilir, varlıklarınız çalınabilir ve zararınız tazmin edilmeyebilir. Tıpkı kullandığınız diğer borsalarda olduğu gibi. Özellikle DeFi platformları üzerinden elde edilen APY kazançları tüm bunlardan daha riskli olabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article