Güney Kore Merkezli Kripto Para Borsası, Yatırımcıları Uyardı: Bu Stablecoin Adına Olası Risklere Dikkat Çekti!

2 years ago 95

Tron'un algoritmik stablecoin'i USDD, CoinMarketCap verilerine göre 0,97 dolar seviyelerine geriledi. USDD'nin 1 doların altına gerilemesi, TerraUSD krizi endişelerinin henüz etkisini koruduğu bugünlerde yatırımcılar tarafında oldukça olumsuz bir hava oluşturdu. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün erken saatlerinde kaydettiği değer kayıpları ile birlikte 21.000 dolar seviyelerine kadar geriledi.

USDD, 1 Doların Altına Geriledi

TerraUSD krizinin de etkisiyle kripto para piyasasında yatırımcılar tarafında son aylarda oldukça olumsuz bir hava oluştu. Kripto para piyasası, UST çöküşünün de etkisiyle güçlü bir düşüş ivmesi yakaladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün erken saatlerinde 21.000 dolar seviyelerine kadar geriledi. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, bu süreçte önemli bir düşüş kaydetti ve gün içerisinde 1 trilyon dolara geriledi.

Tron'un algoritmik stablecoin'i USDD, 1 doların altına gerilemesi ile birlikte konuya ilişkin tartışmalar sosyal medyada gündeme geldi. Tron'un resmi web sitesindeki verilere göre %280 oranı ile USDD'nin ilk aşırı teminatlandırılmış kripto para haline getirildiği iddia edilse de sosyal medyada USDD'nin yalnızca %92 oranında teminatlandırıldığına yönelik karşıt iddialar dile getirildi ve konuya ilişkin çokça spekülasyon yapıldı. Blockchain ve kripto ekosistemine ilişkin son dakika haberleri paylaşan bir Twitter sayfası Wu Blockchain'in bildirdiğine göre, Güney Kore'nin en büyük kripto para borsası Upbit, USDD'nin stabilitesini kaybetmesinden konuya ilişkin olası risklere dikkat çekti ve kripto para yatırımcılarını uyardı.

Kripto Para Piyasası Düşüşte

Öte yandan kripto para piyasası, Bitcoin'in günün erken saatlerinde 21.000 dolar seviyelerine gerilemesi ile birlikte güçlü bir düşüş ivmesi yakaladı. Ethereum (ETH), son 24 saatlik zaman diliminde ortalama %10'luk bir değer kaybı kaydetti ve 1.200 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, 1 trilyon dolara geriledi. Kripto para piyasasındaki volatilite de önemli ölçüde artış gösterdi. Coinglass verilerine göre kripto para piyasasında, son 24 saatte 1,26 milyar dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Read Entire Article