Güney Kore, Metaverse Hedefini Açıkladı!

2 years ago 143

Politika yapıcılar Güney Kore’yi metaverse alanında büyük bir oyuncu haline getirmek için yeni bir ulusal strateji planı açıkladı. Metaverse sanal olarak geliştirilmiş fiziksel gerçekliğin ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsaması tarafından yaratılan ortak bir sanal paylaşımlı alandır. Algılanan bir sanal evrene bağlı kalıcı, paylaşılan, 3B sanal alanların gelecekteki internetini tanımlar, ancak sanal ortam sistemleri arasındaki ortak standartlar, arayüzler ve iletişim protokolleri hala geliştirme aşamasındadır.

Güney Kore ve Metaverse

Küresel pazar araştırma şirketi Emergen Research’e göre, küresel metaverse pazarı 2020’de 47,7 milyar dolardan 2028’de 828,95 milyar dolara çıkacak. Hükümet yetkililerinin 20 Ocak’ta yaptıkları toplantıda aktardıkları veriler, Güney Kore’nin küresel metaverse pazarında 12. sırada olduğunu gösterdi.

Hükümet 2022’de metaverse’i önemli bir endüstri olarak desteklemek için 556 milyar won (465 milyon dolar) harcama sözü verdi. Güney Kore, Mayıs 2021’de bir metaverse ekosistemi geliştirmek için özel şirketler, araştırma organizasyonları ve devlet organlarını içeren bir ittifak başlattığından beri, çeşitli Güney Koreli şirketler çevrimiçi ve çevrimdışı alanlar arasındaki boşluğu kapatmak için aktif olarak metaverse platformlarını benimsedi.

Güney Kore Metaverse Stratejisi

Güney Kore’de kullanılan metaverse platformları, esas olarak süper hızlı 5G ağlarına ve optik internet kablo ağlarına dayanmaktadır. Güney Kore Teknoloji Bakanlığı yetkilileri son yaptığı açıklamada “5 yıl içinde 5’inci en büyük metaverse ekonomisi” olma hedeflerinden bahsedildi.

Bakanlık Yetkilisi Park, Güney Kore’nin çevrimiçi devi Naver tarafından işletilen bir avatar platformu olan Zepetto’yu referans olarak göstererek, “Gençlerin metaverse yaratıcıları olarak anlam bulmalarına ve ekonomik faaliyetlere aktif olarak katılmalarına izin verilecek. Zepetto aracılığıyla, 1,5 milyondan fazla insanın halihazırda önemli ekonomik getirileri var ve bu, metaverse platformlarında kar yaratmanın mümkün olduğuna dair bir emsal teşkil ediyor.” dedi.

“Çalışanlara kolaylık sağlarken, şirket için maliyetleri düşürmek mümkün” diyen Park, metaverse platformlarında istihdam yaratılmasının ekonomik faaliyetlerde birçok değişiklik getireceğini de sözlerine ekledi. Hükümet yetkilileri, platform şirketleri ve içerik oluşturucular arasındaki kârın istikrarlı dağılımını, içerik oluşturucu ekosistemini canlandırmada önemli bir faktör olarak görüyor.

Park’ın yorumu, hükümetin NFT ve kripto paralar konusundaki tutumunun da yumuşaması olarak yorumlandı.

Read Entire Article