Günlük İşlem Hacimleri ve TVL’deki Artış Devam Ediyor: Cardano’da (ADA) Güncel Teknik Görünüm!

2 years ago 111

Cardano blokzincirinde kaydedilen işlem hacmi, son dönemlerde Bitcoin ve Ethereum ağlarında kaydedilen işlem hacimlerini geride bırakarak 70 milyar dolara yaklaştı. Ayrıca Cardano’da kilitli toplam değer de (TVL: Total Value Locked) 300 milyon doları aştı.

İşlem Hacimleri ve TVL Yükselişte

Messari’den elde edilen verilere göre, Cardano blokzincirinde kaydedilen günlük işlem hacmi, Bitcoin ve Ethereum ağlarında kaydedilen işlem hacimlerini geride bıraktı ve 70 milyar dolara yaklaştı. Bitcoin’de kaydedilen 15,9 milyar dolarlık işlem hacmi ve Ethereum’da kaydedilen 3,6 milyar dolarlık işlem hacimine ek olarak, son 24 saatlik zaman diliminde 1 milyar doların üzerinde işlem hacmi kaydeden bir diğer blokzinciri ise Litecoin oldu.

İşlem hacimlerindeki yükselişe ek olarak, Cardano blokzincirinde kilitlenen toplam değerde de önemli bir artış kaydedildi. Cardano’da kilitli toplam değer (TVL: Total Value Locked), DeFiLlama’den elde edilen verilere göre 300 milyon doları aştı. Bu bağlamda Cardano’nun araştırma ve geliştirmesinden sorumlu şirket olan IO Global’in kurucu ortağı ve CEO’su Charles Hoskinson da Mart ayının başlarında TVL‘deki artışı değerlendirdi. Hoskinson, Cardano ağında geliştirilen yeni projelere işaret ederek TVL’deki artışın henüz bir başlangıç olduğunu iddia etti.

ADA’da Güncel Teknik Görünüm

Cardano blokzincirinin yerel kripto para birimi ADA, son dönemlerde oldukça düşük bir fiyat performansı sergilese de Bitcoin’deki değer artışları ve piyasadaki yükseliş ivmesi ile birlikte yönünü yeniden yukarı çevirdi. ADA, geçen hafta 0,75 dolar fiyat seviyelerine gerilemesinin ardından kaydetmeye başladığı yükseliş hareketleri ile birlikte 0,96 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı ve 1 dolar seviyelerine önemli ölçüde yaklaştı.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article