Gürcistan’dan Ripple Çıkarması: İşte Ayrıntılar!

2 years ago 91
Okuma Süresi: 2 Dakika

Ripple başkanı Brad Garlinghouse, İsviçre’nin Davos kentine yaptığı ziyarette Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ve Başbakan yardımcısı Levan Davitashvili ile bir araya geldi. Liderlerin görüşmesinden yeni bir proje çıkacak mı?

Yenilik Merkezi

24 Mayıs tarihinde Gürcistan Başbakanı, Ripple Başkanı Brad Garlinghous ile görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunduğu tweet’te bu ifadelere yer verdi:

 “Brad Garlinghouse ile yaptığımız görüşmelerde blockchain’in geleceğine dair fikirlerimizi birbirimizle paylaştık. İş odaklı ve yenilikçi yaklaşımla, Kafkasya’da bir teknoloji ve yenilik merkezi olarak gelişmeyi hedefliyoruz.”

Başbakan Irakli Garibashvili, Ripple Başkanı Garlinghouse’a ülkenin kripto para birimlerinin büyümesi için uygun piyasa koşullarına sahip olduğunu ve Gürcistan’da bir kurumsal hizmet merkezi açmayı düşünmesini istediğini açıkladı. Ayrıca Başbakan, Gürcistan hükümetinin dijital varlıkları düzenlemek için bir yasal çerçeve taslağı oluşturduğunu belirtti.

Blockchain’de Öncü Ülke

Bununla birlikte Gürcistan’ın, özellikle maliyetlerin %30 oranında azaltıldığı arazi tescil süreci olmak üzere, kamu yönetiminin farklı alanlarına entegre eden ve özellikle blockchain teknolojisinde dünyanın öncü ülkesi olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Ripple blockchain tabanlı ödeme ağı olan RippleNet aracılığıyla, birçok büyük finansal kurum ve banka ile işbirliği içerisinde olduğu ifade ediliyor. Ripple’ın bu başarısının yanı sıra San Francisco merkezli kripto girişimi, kendisini Gürcistan için blockchain altyapı çözümü olarak kurmaya hazırlanıyor olabilir iddiaları hakim.

Ripple, Gürcistan’ın kripto para konusundaki dostane tutumunun ve belki de şirketin küresel para transferlerini Gürcüler için mümkün olduğunca ucuz ve sorunsuz hale getirme olasılığının farkında gibi görünüyor.

Ayrıca Ripple  “remittance market” ile sınır ötesi işlemleri hızlandırmayı amaçladığı projesiyle şu anda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından açılan davada henüz bir neticeye varılmadı. Garlinghouse, Dünya Ekonomik Forumu’nun katılımcılarına ABD’in kripto para birimi endüstrisi için net kurallar oluşturmada geride kaldığını öne sürdü.

Read Entire Article