Hacim Yüzde 242 Arttı! Direnci Kıran Altcoin Ralliye Gidiyor!

2 years ago 75

Kripto para piyasaları bugün yeniden toparlanmaya başladı ve Bitcoin 19.400 doların üzerinde alıcı buluyor. Uzun süredir duymadığımız tahvil alımları konusunda İngiltere Merkez Bankası zorunlu bir adım attı. Bu durum Sterlin’in dolar karşısındaki kayıplarını azaltarak DXY’nin yükselişini sınırlandırabilir. Sonuç olarak kripto paralarda genel olarak bir ara yükselişe girebiliriz. Fakat bu altcoin daha şimdiden yükseliş sinyalleri gönderiyor.

Quant (QNT)

QNT için işlem hacmi son 24 saatte %242 oranında arttı. Fiyat ise piyasadaki kayıplara rağmen yazı hazırlandığı sırada %4 yükselmişti. Coinmarkcap'te listelenen ilk 100 kripto para biriminden QNT, yeşile ilk dönen altcoinlerden oldu. Ayrıca, altcoin son yedi gündür %34'lük bir büyüme kaydederek istikrarlı yükselişine devam ediyor.

Ağustos düzeltmesinde 112 dolarlık direnci aşmak için mücadele eden altcoin faiz oranlardaki artış ve şahin açıklamalarla birlikte diğer altcoinlerin yolunu izledi. QNT fiyatı 97,3 dolarlık kritik desteğe kadar gevşese de bu bölgeyi korudu.

Yükselebilecek Altcoin

Piyasa hissiyatı hafiflerken Quant fiyatı yükseliş momentumunu tazeledi. Fiyat 24 eylüldeki 112,1 dolarlık dirençten büyük bir çıkış fırsatı yakaladı. Ayrıca ralliyi daha da ileri götürerek 131,5 dolarlık direnci aştı. Yazı hazırlandığı sırada direncin üzerinde konumlanıyordu. 131,5 dolar direncinin üzerinde tutunan fiyat rallinin devamı için önemli bir zemin oluşturuyor. Eğer günlük mum bu seviyenin üzerinde kapatılırsa yatırımcılar %16’lık bir artışla 155 dolar seviyesini hedefleyebilir. Kısa sürede yaşanan bu yükselişin kar satışlarıyla baskılanabileceğini de unutmamak gerekiyor.

Yükselen EMA'lar (20, 50 ve 100), Quant fiyatındaki güçlü toparlanmayı teyit ediyor. Ayrıca, 20 ve 200 günlük EMA arasında potansiyel bir yükseliş geçişi, yükseliş momentumunu artırabilir. Aşırı alım bölgesine ani yükselen RSI 75 bölgesinde olduğu için yeni bir yükseliş dalgası başlamadan önce bir miktar geri çekilme görebiliriz. Yakın direnç seviyeleri 141,8 ve 155 dolar seviyelerinde ve destek olarak 131,5 dolar ile 120 doların güçlü kalması bekleniyor.

Elbette yatırımcılar genel piyasa koşullarını da takip etmeli, Bitcoin şimdilik pozitif görünümünü sürdürüyor ve önümüzdeki saatlerde 20.200 dolar üzerine bir toparlanma pek şaşırtıcı olmayacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article