Haftalık Kapanışa Saatler Kaldı! Analistler Bitcoin (BTC) Hakkında Ne Söylüyor?

2 years ago 100
Haftalık Kapanışa Saatler Kaldı! Analistler Bitcoin (BTC) Hakkında Ne Söylüyor?
Okuma Süresi: 2 Dakika

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 22 Mayıs haftalık kapanışının 30.000 dolar civarında dönmeye hazır göründüğü için hafta sonu boyunca ayılara biraz neşe verdi.

Haftalık Kapanışa Saatler Kaldı

TradingView’den alınan veriler, Wall Street işlem haftasının ardından dar bir aralıkta kaldığı için BTC/USD‘yi izledi. Yüksek volatilitenin olmamasıyla birlikte, yatırımcılar daha sonra daha büyük destek veya direnç alanlarına geçiş yapmayı umuyorlardı.

Popüler kripto para analisti Crypto Tony, yukarı ve aşağı yönlü hedeflerin sırasıyla 27.900 dolar ve 31.000 dolar civarında olduğunu belirterek, Bitcoin’in”Hâlâ arz ve talep bölgesi arasında sıkışıp kalmış durumda olduğunu dile getirdi.

Öte yandan bir başka popüler kripto para analisti Michaël van de Poppe, önümüzdeki hafta itibarıyla “lider kripto para birimi Bitcoin için yeşil mumlar” beklediğini açıkladı.

Diğer popüler Twitter hesabı PlanC ise, amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin’in hisse senetleriyle olan korelasyonunun önceki aylara göre azaldığını belirtti.

BTC/USD paritesi ise haftayı 30.000 dolar seviyelerinde kapatması durumunda haftalık grafikte art arda sekizinci kırmızı mum rekorunu kırmaya devam edecek.

Bitcoin Pizza Günü Geldi

22 Mayıs, meşhur Bitcoin Pizza Günü olarak kutlandığından, dikkatler gün içinde daha farklı bir fiyat hikayesine odaklanmıştı. 18 Mayıs 2010’da, en eski Bitcoin madencilerinden biri olan Laszlo Hanyecz, o dönemde iki pizza karşılığında toplamda 10.000 Bitcoin ödeme yaptı.

Hanyecz’in hamlesi, Bitcointalk forumunda reklamını yaptığı orijinal gönderisiyle efsanevi hale geldi.

Ardından, token başına 0,0005 doların altında işlem gören Bitcoin, yaklaşık yüzde 1,38 milyar değer kazanarak on bir buçuk yıl sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaştı.

Özel izleme kaynağı olan Bitcoin Pizza Endeksi‘ne göre, Hanyecz’in satın alımı 22 Mayıs itibarıyla 295 milyon dolar değerinde.

Read Entire Article