Hareket Başladı! Bitcoin, Altın ve Altcoinlerin Beklediği Veri Şimdi Açıklandı!

1 year ago 59

Dakikalar önce kripto paraları da içine alan risk piyasalarının yakından takip ettiği önemli ABD verileri açıklandı. Bitcoin fiyatı aniden 22.700 doların altına düştü ve yazı hazırlandığı sırada geri dönüyordu. Pazar günü erken saatlerde bugün 2 kritik verinin açıklanacağı bilgisini vermişti. ABD’nin açıkladığı veriler dolar endeksini hareketlendirdi.

Bitcoin Neden Düştü?

Dakikalar önce ABD Üretim ve Hizmet PMI verileri açıklandı. Artık resesyona adım adım yaklaşıyoruz ve Fed’in bu toplantıda resesyon riskini göz ardı etmemesi gerekiyor. Öte yandan PMI verileri ekonomideki soğumanın yavaşladığını gösteriyor. Fed, resesyon riskine rağmen ekonomideki istedikleri soğuma için radikal adımlar atarken PMI verileri ekonomideki soğumanın tersine döndüğünü ancak yine de resesyon riskinin kapıda olduğunu söylüyor.

  • Üretim PMI (Açıklanan: 46,8 Beklenti: 46)
  • Hizmet PMI (Açıklanan: 46,6 Beklenti: 45)

Beklenti üzeri gelen veri sebebiyle Dolar Endeksi 102,3'e yükseldi. En son Cuma günü bu seviye görülmüştü. Yükselen dolar endeksi uzun süre 102,3 bölgesinde kalmadı ve yönünü aşağıya çevirdi. Bitcoin ise 22.771 dolara düştükten sonra yazı hazırlanırken yeniden 22.900 doların üzerine çıktı. Şimdilik PMI verisinin getirdiği düşüş tersine dönmüşe benziyor. Kripto paralar da ara düşüşün ardından hızla toparlanabilir.

Detaylar geliyor.

Read Entire Article