Hayatı Filmlere Konu Olan “Wall Street Kurdu” Bitcoin’de Yeni Zirve İçin Tarih Verdi

2 years ago 90

Bitcoin (BTC), 20.000 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, önde gelen bir Wall Street girişimcisi, BTC fiyat hareketine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bitcoin'in En Az 2 Yıla İhtiyacı Var

The Wolf of Wall Street filminin ilham alındığı kişi olan Jordan Belfort'a göre Bitcoin kesinlikle içerisinde bulunduğu kısır döngüye son vererek eski parlak günlerine dönecek. Jordan Belfort 1990’larda kurduğu yatırım şirketi Stratton Oakmont ile milyonlarca dolar kazandı. Hatta anıları, Martin Scorsese’nin 2013’te çektiği ve Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı film “The Wolf of Wall Street”in de ilham kaynağı oldu. Bununla birlikte, Belfort BTC'deki toparlanmanın bu sefer biraz daha fazla zaman alabileceğini vurguladı. Bloomberg tarafından yayamlanan rapora göre Belfort, Bitcoin'in uzun vadedeki durumu konusunda iyimser. Ünlü yatırımcı, Bitcoin'in altında yatan temellerin güçlü olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Bitcoin fiyatı, önümüzdeki üç ila beş yıl içinde ' kesinlikle' yeni zirvelere çıkacak. Bu süreç, üç ya da belki beş yıl alabilir. Ama, beklerseniz para kazanmamenız için hiç bir neden yok.  Çünkü Bitcoin'in altında yatan temeller gerçekten güçlü.

Bununla birlikte, eski borsa komisyoncusu, kısa vadede Bitcoin'in geleceğinden pek emin değil. Makroekonomik şartlara dikkat çeken Belfort, küresel ekonominin şu anda büyük bir belirsizleğe doğru yol aldığını ifade etti. Resesyon riskinin devam ettiğini söyleyen uzman, yatırımcıların en az  iki yıl beklemeleri gerektiğini belirtti. CoinMarketCap'e göre, Bitcoin son 24 saatte %0,43 düşüşle 20.167 dolardan işlem görüyor. Haftalık bazda, BTC yaklaşık %7.50 düştü. Son 24 saat içinde, Bitcoin 19.341 dolar seviyesine inerken, günlük en yüksek seviye ise 20.405 dolar oldu. Haziran ayında Bitcoin %37'den fazla düştü. Bu, 2011'den bu yana en kötü aylık performans olduğu anlamına geliyor. Ayrıca, üç aylık bazda Bitcoin, yılın ikinci çeyreğinde %60'ın üzerinde değer kaybederek en kötü üç aylık rakamlarını kaydetti.

Bitcoin, Sınıfta Kalıyor

Analistlere göre, sürekli artan enflasyon, tüketicilerin geçinmek için eskisinden daha fazla harcama yapması gerektiğinden kripto para birimlerine olan talebi azaltabilir. Bitcoin, 2008 Küresel Mali Krizinin ardından yüksek enflasyonun ortasında ortaya çıkmış ve sabit arzı ve kıtlığı nedeniyle enflasyon riskinden korunma aracı olarak lanse edildi. Ancak BTC son yıllarda teknoloji hisse senetleri ile yüksek korelasyon gösterdiği ve yüksek enflasyon ortamında büyük oranda değer kaybettiği için bu işlevini kaybetti. Uzmanlara göre, BTC'de kalıcı toparlanma için küresel ekonomideki dinamiklerin değişmesi gerekiyor.
Read Entire Article