Hazır Olun! İngiltere Merkez Bankası’ndan Kripto Para Açıklaması!

2 years ago 99

İngiltere Merkez Bankası kripto paralarla alakalı kısa süre önce yeni bir açıklamada bulundu. Aslında bu açıklama için yine “kinleri kustular” da diyebiliriz. Başkan Bailey, kripto para yatırımcılarının büyük bir uçurumun eşiğinde olduğunu düşünüyor. İngiltere neden kripto paralar konusunda Çin ile aynı tarafta yer alıyor?

Kripto Para Açıklaması

İngiltere Merkez Bankası (BoE) başkanı Andrew Bailey, kripto paraların gerçek bir değeri olmadığını söyleyerek kripto yatırımcılarını tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı. Bailey pazartesi günü kamu hesapları komitesine (PAC) yaptığı açıklamada, "Bu varlıklara yatırım yapmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz, ancak tüm paranızı kaybetmeye hazır olun" dedi.

"İnsanlar yine de onları (kripto para) satın almak isteyebilir çünkü dışsal bir değere sahipler... insanlar bu şeylere kişisel nedenlerle değer veriyor. Ama onların içsel bir değeri yok. Bu sabah kripto para piyasalarında büyük bir çöküş gördük”.

İngiltere Kripto Para

Komitedeki milletvekillerine konuşurken, yapay zeka araçlarının (AI) potansiyel olarak şüpheli kripto para birimleri üzerinde otomatik kontroller oluşturmanın bir yolu olabileceğini söyledi. Bailey, kripto dünyasında çok sayıda kötü aktör olduğunu ve yapay zekanın onları otomatik olarak anında ayıklamak için kullanılabileceğini söyledi.

BoE başkanı, İngiltere'nin mali düzenleyicisinin başındayken İngiliz Çelik Emeklilik Planı (BSPS) skandalındaki rolü nedeniyle PAC'deki milletvekilleri tarafından sorguya çekildi. Bailey, çelik endüstrisindeki binlerce işçiyi etkileyen bir emeklilik skandalının zirvesinde Mali Davranış Otoritesi tarafından alınan önlemlerin bir kısmını savundu. Binlerce çelik işçisinin, tanımlanmış fayda (DB) emeklilik planından ayrılmaları için yanlış tavsiye verildiğinin ortaya çıktığı 2016'dan 2020'ye kadar FCA'nın CEO'suydu.

Keşke, Andrew Bailey konusunda binlerce mağdur işçiyi uyarak birileri de olsaydı. Çin’in yasak adımlarını faaliyete geçirmesiyle birlikte bazı İngiliz yetkililer diğer Avrupa bölgesi ülkelerinin aksine kripto paralara adeta savaş açtı. Bu Çin ve İngiltere’nin farklı planları olduğunu da gösterebilir. Çin kendi dijital yuanı ile kendi itibari para birimini küresel ölçekte bir ödeme yöntemine dönüştürmeye çalışıyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article