Haziran Ayından Bu Yana 57.000 ETH’yi Aşan Birikim: Ethereum Balinaları, Yeni Bir Ralliye mi Hazırlanıyor?

1 year ago 52

Portföyünde oldukça yüksek miktarlarda kripto varlık bulunduran ve kripto ekosisteminde “balina” olarak tabir edilen adreslerin gerçekleştirdiği büyük ölçekli kripto varlık transferlerine ilişkin güncel verileri paylaşan on-chain veri analizi platformu Lookonchain, 8 Haziran’dan bu yana 57.000’den fazla ETH transferi gerçekleştiren bir Ethereum balinasına dikkat çekti.

Ethereum (ETH), Yeniden 2000 Doların Altına Geriledi

Ripple davasında çıkan tarihi kararın etkisiyle hafta içerisinde güçlü bir yükseliş başlatan kripto para piyasası, sabah saatlerinde yeniden düşüşe geçti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), hafta içinde kritik direnç seviyelerini aşmasına karşın kaydettiği son değer kayıpları ile birlikte 30.300 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri ise CoinMarketCap verilerine göre 1,22 trilyon dolara geriledi.

Öte yandan hafta içerisinde 2000 dolar direncini aşarak güçlü bir yükseliş başlatan Ethereum (ETH) da kripto para piyasasının düşüş eğilimi göstermesi ile birlikte yeniden düşüşe geçti ve gün içerisinde değer kayıplarına hız kazandırdı. ETH, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde %3’ün üzerinde bir değer kaybı kaydederek 1935 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Ethereum Balinaları, Yeni Bir Ralliye mi Hazırlanıyor?

Kripto para piyasasının yeniden düşüşe geçmesiyle birlikte ETH de gün içerisinde kritik fiyat seviyelerine gerilerken on-chain veri analizi platformu Lookonchain, bir Ethereum balinasının Haziran ayından bu yana gerçekleştirdiği ETH transferlerine dikkat çekti. Lookonchain’in paylaştığı verilere göre Ethereum balinası, hafta içerisinde kripto para borsası Binance’ten güncel fiyatlar ile ortalama 13,2 milyon dolar değerinde 7000 adet ETH daha çekti.

Böylelikle Lookonchain verilerine göre bu Ethereum balinası, 8 Haziran’dan bu yana kripto para borsası Binance’ten güncel fiyatlar ile ortalama 108 milyon dolar değerinde toplamda 57.100 adet ETH çekmiş oldu.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article