Her Al Sinyali ile Yüzde 65 Yükselen Bitcoin için Göstergeden Yeni Sinyal!

2 years ago 88

Temmuz ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yayınlanmasından sonra Bitcoin rallisi ivmesini kaybetti. Bitcoin, 19 Ağustos'ta yüzde 10'a yakın bir düşüşle önemli kayıplar verdi. Ethereum fiyatını çevreleyen The Merge güncellemesindeki somut ilerleme de en büyük altcoin ETH'deki yükselişin büyük ölçüde ivme kaybetmesine neden oldu.

Bitcoin ve Altcoin'ler Neden Düştü?

Temmuz ayı TÜFE verilerinin yayınlanmasından hemen sonra Bitcoin fiyatı önemli ölçüde yükseldi. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından yayınlanan Temmuz ayı TÜFE verileri, tahmin edilenden daha düşük geldi. Bu, aylarca görülen ve sürekli olarak rekor tazeleyen enflasyonunun soğuyarak düşmeye başladığının ilk göstergesiydi. Ayrıca ABD GSYİH'si iki ay üst üste negatif büyüme gösterdi. Bu, resesyon için teknik kriterleri karşılıyor.

Her iki faktör Fed'in şahin duruşunda geri adım atacağına inanılmasına neden oldu. Ancak, FOMC tutanaklarının yayınlanması ve bazı Fed yetkilileri tarafından yapılan kamuoyu yorumları aksini gösterdi. Minneapolis Fed Başkanı ve CEO'su Neel Kashkari gibi tarihsel olarak güvercin olan bazı Fed yetkilileri, enflasyona karşı sert duruştan yana olduğunu belirttiler. St. Louis'den James Bullard gibi geleneksel şahin yetkililer de şahin tutumdan güvercin tutuma geçişe dair herhangi bir sinyal vermedi.

Piyasa uzmanları, ayrıca Bitcoin trader'larının ve yatırımcılarının Avrupa'daki ekonomik koşulları da hesaba katabileceğine dikkat çekiyor. Şu anda İngiltere çift haneli enflasyonla mücadele ediyor. Öte yandan Almanya'daki üretici fiyatları yüzde 37'den fazla arttı. Sonuç olarak, BTC 19 Ağustos'ta önemli ölçüde değer kaybederek sert şekilde düştü.

Göstergeden Yeni Al Sinyali

19 Ağustos'ta BTC ve ETH değer kaybederken yarım milyar dolardan fazla pozisyonun tasfiye edildiği görüldü. Bununla birlikte, yeni bir temel gösterge ilginç bir şekilde Bitcoin'in aşırı derecede yükseliş trendinde olabileceğini ortaya koyuyor.

Hash Ribbons Indicator adlı gösterge, Bitcoin için al sinyali verdi. Birçok uzmana göre Hash Ribbons göstergesi Bitcoin için en anlamlı göstergelerden biri çünkü gösterge ne zaman al sinyali verse BTC en az yüzde 65 yükseldi.

Bitcoin, Hash Ribbons Göstergesinden gelen al sinyaline henüz yukarı yönlü tepki vermiş değil. Ancak uzmanlar ve analistler, trader'ların ve yatırımcıların birikim yapmaya başlamasının sadece zaman meselesi olduğuna inanıyor. En büyük kripto para BTC, yazım sırasında 21 bin 285 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article