Herkes Bu NFT’lerden Almaya Çalışıyor! Hacimde BAYC İle Yarışıyorlar!

2 years ago 121

NFT pazarındaki en son hype nedir? Bored Apes? Mutant Apes? Pek değil. Şimdi, çok daha farklı bir çılgınlık başladı. NFT alanında nadirlik önemlidir. Örneğin en değerli 100 parça veya en nadir ilk 1000 gibi farklı gruplar oluşur. Uzun zaman son ENS etrafında da böyle bir nadirlik algısı oluşmaya başladı.

Ethereum Name Service (ENS)

Dört basamaklı Ethereum Name Service (ENS) domainleri bugünlerde aşırı derecede popüler hale geldi. OpenSea’deki alan adı satışları, yatırımcıların çok ünlü ilk 10.000 kulübüne girmek istemelerinden dolayı hızla arttı. ENS NFT’leri, yatırımcıların üç ve dört haneli alan adları satın almak için büyük bir hareket başlatmasıyla ciddi hacim artışına şahit oldu. Aslında bu çılgınlık, 28 Nisan’daki günlük işlem hacminin, NFT pazaryeri OpenSea’deki Bored Ape Yacht Club’ın işlem hacmini geçmesine bile neden oldu.

Fakat BAYC, Metaverse projesi hakkındaki geniş takip ve spekülasyonlar sayesinde kaydedilen istatistikleri aştı.

ENS Cüzdan Adresi

ENS hacmi son 24 saatte %200’e yakın artış gösterdi. Geçen haftaya göre ise %2000 arttı. Benzer şekilde, üç basamaklı alan adlarının mevcut taban fiyatı yaklaşık 6.5 ETH (18.850 dolar) seviyesindeydi. Dört basamaklı alanlar için bu hızla 0,5 ETH’ye (1.450 dolar) yaklaştı.

Ethereum Name Service (ENS), Ethereum blockchain’i için bir alan adı sağlayıcısıdır. Toplu kararlar almak için yönetişim tokenlerini kullanan bir DAO tarafından kontrol edilen ENS, Ethereum Vakfı ile bağlantılıdır. Jimmy Fallon (fallon.eth), Paris Hilton (parishilton.eth), Trey Songz (treysongz.eth), Coinbase CEO’su Brian Armstrong (barmstrong.eth), gibi birçok ünlü ve tanınmış kişi şu anda ENS adlarını Twitter kullanıcı adları olarak kullanıyor.

Tüm zamanların en büyük satışlarından biri, 158.000 dolar değerinde Ethereum (ETH) karşılığında satın alınan 555.eth isimli NFT ile gerçekleşti.

Peki insanlar neden sadece cüzdan adresi olarak kullanabilecekleri bir alan adı için bu kadar para ödüyor? Belki de sadece 10.000 dört basamaklı kombinasyonun olduğunun farkına varılması, fiyatın binlerce dolar artış yaşamasına sebep olmuştur. Ne de olsa, dört veya daha az basamak içeren ENS alan adlarının sahipleri, anlaşılması zor bir özel Discord kanalına girme hakkı kazanır. Kanalın adı “The 10k Club” ve kendisini şöyle tanımlıyor;

“0-9999 ENS sahipleri için bir web3 sosyal kulübü. Yol haritası yok. Sadece Ethereum blockchain’indeki ilk 10 bin numara”.

Jennifer Sutto gibi popüler isimler ise bunun bir saçmalık olduğunu söyledi.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article