Herkesi Etkileyebilir! Japon Kripto Savunucularında Büyük Hazırlık!

2 years ago 88

Japon kripto para savunuculuğu grupları, hükümete, ülkenin dijital varlık endüstrisinin büyümesine izin vererek, kurumlar vergisi düzenlemelerini gevşetmesi için dilekçe verecek.

Bloomberg'e göre, Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) ve Cryptoasset Business Association (JCBA), Finansal Hizmetler Ajansı'na (FSA) işletmelerin kripto para birimi tokenleri çıkarma ve tutma maliyetlerini düşürmesini isteyen bir teklif sunmaya hazırlanıyor.

Japonya'da Beyin Göçü

Şu anda Japonya, gerçekleşmemiş kazançlar da dahil olmak üzere dijital varlıklara %30 kurumlar vergisi uyguluyor. Belgeye göre, lobi grupları, işletmelerin kısa vadeli ticaret dışındaki nedenlerle onlara sahip olması durumunda, hükümeti kripto para varlıklarından vergilendirilen karları askıya almaya zorlayacak.

Bu, muhtemelen yerel kripto pazarından yetenek akışını azaltmak ve onu hazine yatırımları için kazançlı bir merkez haline getirmek için yapılıyor. Gruplar, bireysel yatırımcılar üzerindeki mevcut vergi oranını %55'ten %30'a düşürmek istiyor.

Nisan ayında, Japonya'nın önde gelen kripto para borsalarından biri olan BitFlyer'ın operatörü, düşük vergili bir yargı bölgesi olan Singapur'da ofisleri bulunan bir Japon özel sermaye grubu olan ACA Group tarafından satın alındı.

Web3 altyapı geliştiricisi Stake Technologies'in CEO'su Sota Watanabe, Bloomberg'e  yaptığı açıklamada Japonya’nın iş yapmak için imkansız bir yer olduğunu beliritti. Watanabe, Web3 hegemonyası için küresel savaş devam ettiğini ve yine de Japonya başlangıç ​​çizgisinde bile olmadığını da sözlerine ekledi. Bir JCBA yetkilisi, Japon Web3 şirketlerinin üslerini değiştirdiğine dair raporlarla birlikte, teklifin yetkililere bu hafta gibi erken bir tarihte sunulabileceğini söyledi.

Japon Bankaları Web3'te

Bu ayın başlarında, ülkenin Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI), yalnızca dijital cephede işbirliği yapmak için değil, aynı zamanda sektörün zorluklarını daha iyi anlamak için bir Web3 politika ofisi kurdu. METI tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu:

“Web3 Politika Ofisi, Japonya'nın ve denizaşırı iş ortamlarının karşılaştığı sorunlarla ilgili olarak işletmeciler, yatırımcılar, hukuk uzmanları, mühendisler ve diğer taraflardan bilgi toplayacak ve Web3 için iş ortamını geliştirmek için ilgili bakanlıklar ve kurumlarla birlikte çalışacak.

Japonya'nın en büyük bankalarından biri olan Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), kısa süre önce, Non-Fungible Token (NFT) ve Web3 alanına geçme niyetini açıkladı.

Read Entire Article