Hiç Yanılmayan Efsane Yazar Büyük Konuştu! Altın, Gümüş Ve Bu Coin’den Şaşmayın!

1 year ago 61

Tanınmış bir girişimci ve Zengin Baba, Yoksul Baba adlı kişisel finans kitabının yazarı olan Robert Kiyosaki, uzun zamandır yatırımcılara altın, gümüş ve Bitcoin satın almalarını tavsiye ediyor. Daha önce kendisinin bir yatırımcı olduğunu ve Bitcoin trader'ı olmadığını, bu nedenle en popüler kripto para biriminin fiyatı düştüğünde heyecanlandığını açıklamıştı.

Finans gurusu, değerli metaller ve Bitcoin gibi dijital para birimlerindeki son büyümeyi tüketicilerin kötüleşen mali koşullarına bağlıyor ve kripto para birimlerini mevcut para birimi sistemine mantıklı bir alternatif olarak onayladığını yineledi.

Bitcoin Gezegendeki 'En Sıcak Konular' Arasında

Kiyosaki kısa bir süre önce, ABD Merkez Bankası rotasını değiştirip trilyonlarca "sahte" dolar yarattığında kripto yatırımcılarının daha fazla kâr edeceğini iddia etti. Kripto para borsası FTX'in çöküşünün ardından, dijital para birimlerine hala inancı olduğunu belirterek, FTX'in başarısızlığından bu tür bir varlığın sorumlu tutulamayacağını belirtti.

FTX 11 Kasım'da iflas başvurusunda bulunduğunda, kripto para birimlerinin fiyatları büyük bir ters tepki gördü. O zamandan beri piyasa takipçileri, kripto topluluğu için uzun sürecek olsa bile bir toparlanmanın ışığını bekliyordu.

The Rich Dad Radio Show'un dünkü bölümünde ünlü yazar, ABD dolarının değerinin düşmesi nedeniyle kripto paranın altın ve gümüşle birlikte "dünyadaki en sıcak üç konudan" biri olduğunu belirtti.

Bugün gezegendeki en sıcak konu hakkında konuşacağız ve bu gayrimenkul değil. Burada söz konusu olan şey altın, aynı zamanda gümüş ve tabii ki Bitcoin var. Bunların şu anda dünyadaki en sıcak konular olmasının nedeni paramızın sahte olması.

Salı günü paylaştığı bir tweet'te Kiyosaki, ABD'nin ekonomik durumu üzerindeki etkinin yoksullara zarar verdiğini, orta sınıfın ise daha da yoksullaştığını savundu. Ayrıca Bitcoin gibi alternatif yatırım ürünlerine yönelik artan talebin sebebinin de bu olabileceğini iddia etti.

Kiyosaki: Yatırımcıların BTC'yi Seçmesi Gerekiyor

Artan enflasyon ve faiz oranları karşısında Kiyosaki, yatırımcıların Bitcoin ve altını seçmeleri gerektiği fikrini savunmada ön saflarda yer aldı. İşadamı, varlıkların finansal bir felaket durumunda hayati bir güvenlik ağı sağladığına inanıyor.

Bunu yıllardır söylüyorum, bu Tanrı'nın parası (gümüş), bu sahte para (ABD doları banknotu). Ben Bitcoin'i seviyorum. Ben buna halkın parası diyorum.

Geçen yıl Eylül ayında, bitcoin savunucusu yatırımcıları en kötü piyasa çöküşü gerçekleşmeden önce kripto para birimlerine yatırım yapmaya çağırdı. İki ay sonra, Bitcoin'in toparlanmadan önce 10.000 dolara yakın bir bölgeye kadar düşebileceği konusunda uyardı, bu açıklamanın ardından Bitcoin ise yakın bir zaman diliminde 15.000 dolara kadar geriledi.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 23.620 dolardan işlem görüyor ve bu rakam yılbaşına göre neredeyse %44'lük bir artışa işaret ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Bitcoin'i bir emtia olarak sınıflandırırken, onlara göre diğer kripto token'ların çoğu menkul kıymet olarak görülüyor ve Kiyosaki SEC kısıtlamalarının bunların çoğunu ezeceği konusunda yatırımcıları da uyardı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article