Hindistan Hükümetinden Son Dakika: “Kripto Paralar Yasaklansın”

2 years ago 95

Hindistan hükümeti, bugün parlamentoya yaptığı açıklamada, ülkenin merkez bankasının "kripto paraların yasaklanması gerektiği” görüşünde olduğunu belirtti. Gelişmeyle birlikte dünyanın en büyük ikinci internet pazarında kripto paraların geleceğini çevreleyen belirsizlik son derece yükseldi.

"Kripto Paraların Yasaklanması..."

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, bugün yaptığı açıklamada, Hindistan Merkez Bankası'nın (RBI) "kripto paraların bir ülkenin parasal ve mali istikrarı üzerindeki istikrarsızlaştırıcı etkisi" konusundaki endişelerini dile getirdiğini ve sektörle ilgili mevzuatın çerçevelenmesi için tavsiyede bulunduğunu söyledi. Sitharaman, RBI'nin görüşünün kripto paraların yasaklanması gerektiği yönünde olduğunun altını çizdi.

Öte yandan ülkede kripto paraların düzenlenmesi veya yasaklanması için herhangi bir mevzuatın formüle edilmesi önemli uluslararası işbirliğini gerektiriyor. Hükümet, Lok Sabha olarak bilinen Halk Meclisi'nde milletvekili olan Tholkappiyan Thirumavalavan'ın gündeme getirdiği bir dizi soruya yanıt olarak işbirliği gerekçesine şu şekilde açıklık getirdi:

Kripto paralar tanım gereği engellemez ve düzenleyici arbitrajı önlemek için uluslararası işbirliği gerekiyor. Bu nedenle, herhangi bir düzenleme veya yasaklama mevzuatı, ancak risklerin ve faydaların değerlendirilmesi ve ortak kuralların ve standartların evrimi konusunda önemli uluslararası işbirliğinin ardından etkili olabilir.

Sitharaman'ın yanıtı, kripto paraların ve ulusta bunun üzerine inovasyon sağlayan platformların benimsenmesi için daha fazla zorluk teşkil ediyor. Hindistan'ın bu yılın başlarında kripto para ticaretiyle ilgili vergi getirmesi Hindistan Merkez Bankası'nın hızla büyüyen ve yeni gelişen teknolojiyi benimsemeye başlaması olarak görülüyordu. Ancak son aylarda Hint bankaları sektöre dönük farklı sinyaller verdi. Konuya yakın kaynaklar, Hindistan Merkez Bankası'nın bankaların elini Hindistan'daki kripto para platformlarıyla çalışmamaları için zorlamaya devam ettiğini ve bu hamlenin şirketler için bir kabus haline geldiğini belirtiyor.

Gayri Resmi Baskı

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase'in CEO'su Brian Armstrong, borsanın Hindistan Merkez Bankası'nın "gayri resmi baskısı" nedeniyle bu yılın başlarında Hindistan'daki ticaret hizmetini durdurduğunu açıklamıştı. Yerel kripto para borsaları ve diğer kripto para şirketleri de, kısmen uygulanmaya başlayan vergi kanunundan dolayı son aylarda ticaret hacminde de sert düşüşler gördü.

Hindistan'daki önde gelen etkili bir teknoloji lobisi grubu, geçen hafta Güney Asya ülkesindeki yerel ekosistemideki büyük çöküşte kripto paraları savunmada geri adım attığı görüldü. Bu bağlamda, 18 yaşındaki bir lobi grubu olan Hindistan İnternet ve Mobil Birliği, düzenleyici belirsizliği nedeniyle yeni gelişen teknoloji kategorisini desteklemek ve lobi yapmak için dört yıllık çabası olan Blockchain ve Kripto Varlıklar Konseyi'ni dağıttı.

Read Entire Article